На механіко-технологічному факультету триває навчальний процес за спеціальністю «Транспортні технології на автомобільному транспорті»

27 березня 2020 року
МТФ

       Оголошений карантин – ще не привід втрачати набрані з початку семестру темпи вивчення дисциплін за спеціальністю «Транспортні технології на автомобільному транспорті». Тим більше, коли на носі проміжна семестрова атестація!
  Завдяки організаційній роботі деканату викладачі факультету мають змогу застосовувати для викладання матеріалу, видачі завдань та контролю знань студентів широку гаму засобів комунікації, як-то електронну пошту, Viber, WhatsApp, Skype тощо.
     Звісно, більшість навчального контенту розміщено на Навчальному порталі НУБіП України. Широкий функціонал порталу дозволяє відслідковувати активність студентів та вчасно звертати увагу на тих, хто може мати проблеми з комунікацією або потребує допомоги у доступі до навчальних матеріалів.

  Система Новин та оголошень Порталу істотно полегшує видачу завдань та інформування студентів щодо навчальної діяльності за кожною окремою дисципліною. Вже можна констатувати, що Навчальний портал НУБіП України з честю витримує перевірку карантином та має широкий потенціал для подальшого вдосконалення.

    Отже, навчальний процес за спеціальністю Транспортні технології на автомобільному транспорті за період карантину після короткочасних збурень увійшов у відповідність до робочих програм дисциплін.
   Так, магістрами першого року навчання опрацьовано тему «Сертифікація та стандартизація на автомобільному транспорті» з дисципліни «Управління якістю техніки».
   Зі студентами 4 курсу з дисципліни «Організація міжнародних автомобільних перевезень» виконано лабораторні роботи: «Розрахунок технічних показників роботи пасажирського транспорту», «Розрахунок експлуатаційних показників роботи пасажирського транспорту» та «Визначення економічних показників роботи автотранспорту». Студенти мали змогу подати виконані завдання (у вигляді таблиць Excel) електронною поштою.


 

  При вивченні дисципліни «Правила дорожнього руху» студенти групи ТТ-1805 користуються електронним ресурсом, що містить правила дорожнього руху з коментарями та ілюстраціями: https://монолит.укр/pdd/onlayn-pdr-ukrayini-ukrayinskoyu-movoyu/
     Зі студентами груп ТТ-1805 та ТТ-1906 з курсу «Основи теорії транспортних процесів і систем» опрацьовано тему «Транспортний процес перевезення вантажів», зі студентами групи ТТ-1603 з курсу «Транспортне планування сільських територій» опрацьовано тему «Розширення методу аналізу ієрархій у транспортному плануванні» та видано завдання на наступний тиждень.

 З дисципліни «Технологія зберігання сільськогосподарської продукції при транспортуванні» групою ТТ 1706 на порталі Elearn закінчено опрацювання матеріалів першого модуля. Фотокопії виконаних практичних робіт студенти подають електронною поштою.

     З дисципліни «Рециклінг автотранспортних засобів» магістри першого року навчання самостійно опрацювали тему «Програма утилізації автомобілів від ХАММЕЛЬ-Україна» та підготували й подали за допомогою електронної пошти відповідні звіти.

   Студенти групи ТТ-1705 опрацювали тему «Безперевантажні системи перевезень» з дисципліни «Взаємодія видів транспорту» та отримали індивідуальні завдання з розрахунку основних показників транспортної мережі. Група ТТ-1806 опрацювала тему «Технічне оснащення пунктів взаємодії» та виконала практичну роботу з визначення оптимальних рівнів завантаження каналів взаємодії транспортних засобів.

   З дисципліни «Вантажні перевезення» студенти груп ТТ-1705 і ТТ-1806 повного і скороченого термінів навчання отримали завдання на курсову роботу. Лекційний і розрахунковий матеріал опрацьовуються в процесі її виконання за допомогою електронної пошти, Viber-у та мобільного зв’язку.

      Зі студентами груп ТТ-1805 та ТТ-1906 опрацьовано теми «Оптимізація організаційних систем» та «Управління системами» з дисципліни «Основи теорії систем і управління». Студенти групи ТТ-1805 виконують курсову роботу з дисципліни «Дослідження операцій у транспортних системах».

   Варто відзначити відповідальне ставлення студентської більшості до тимчасових змін у формі навчального процесу. Впевнені, що ці тимчасові труднощі призведуть і до набуття практичних навичок щодо дій у форс-мажорних ситуаціях, покращать комунікаційні здібності та вміння організовувати власну діяльність при зміні зовнішніх обставин, що дозволить почувати себе впевненіше у сучасному, сповненому викликів, світі.

 

Вячеслав Братішко,
в.о. завідувача кафедри транспортних технологій та засобів у АПК 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook