Кафедра ветеринарної гігієни ім. проф. А. К. Скороходька проводить дистанційне навчання студентів

26 березня 2020, 12:45

З 11 березня 2020 року відповідно до рішення Кабінету Міністрів України та наказу ректора НУБіП України навчання студентів нашого університету відбувається дистанційно.

Тому на даний момент необхідно всім активізуватися, щоб якнайкраще реалізувати всі навчальні програми. Для цього в нашому університеті студенти можуть використовувати навчальний портал https://elearn.nubip.edu.ua/.
Відомо, що повноцінний курс дистанційного навчання не тільки надає програму лекцій, лабораторних та самостійних робіт, відкриваючи студентам навчальні матеріали, а й організовує процес навчання таким чином, щоб студентам було доступно і цікаво.
На даний момент і на викладачах, і на студентах лежить велика відповідальність. Викладачу необхідно спрямувати всі свої професійні навички на те, щоб мотивувати студента, щоб він не відчував себе ізольованим і в нього було відчуття, що дистанційне навчання - той же очний курс, тільки набагато легший і доступніший. Тоді як студентам необхідно організуватись.
Так, на нашій кафедрі для студентів 4 курсу спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» викладається дисципліна «Благополуччя тварин, етологія та професійна етика» (доц. Марія Кучерук) https://elearn.nubip.edu.ua/user/index.php?contextid=191811&id=2032&perpage=20
Студенти отримали всі роз’яснення щодо навчального процесу. Великим плюсом є те, що для студентів дистанційні курси не є новиною.

Студенти активно заходять на навчально-інформаційний портал НУБіП України для дистанційного навчання та опанування дисципліни. Постійно відбувається перевірка самостійної роботи. 

Для студентів 2 курсу спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» професор Микола Захаренко за допомогою Skype провів лекцію з дисципліни «Проектування тваринницьких підприємств» на тему «Проектування свинарських підприємств».

Для студентів 3 курсу спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» викладається дисципліна «Гігієна тварин» (доц. Віта Михальська) https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=752

Протягом тижня студенти опрацьовують самостійно лекційний матеріал та теоретичну частину лабораторної роботи, виконують самостійну роботу згідно розкладу і робочої програми. У Viber проводиться обговорення лекції. Аналізуючи статистику відвідувань курсу студентами за минулий тиждень, можна сказати, що студенти активно працюють над завданнями, вчасно відправляють на перевірку виконані роботи.

Для студентів 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» викладається дисципліна «Промислова екологія переробних підприємств» (проф. Микола Захаренко, доц. Віта Михальська) https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2206

Доцент Марія Галабурда організовує вивчення дисциплін «Аналіз ризиків у харчових продуктах і кормах»«Контроль безпечності харчових продуктів в ЄС» для магістрів спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації» для студентів ОС «Бакалавр» (англомовна група).

Студенти-магістри займаються із використанням платформи Elearn та виконують індивідуальні завдання, які надсилають на пошту. Дистанційна робота зі студентами також полягає у індивідуальному консультуванні в чаті Viber. Для студентів англомовної групи була прочитана on-line лекція на тему «Основи технології та гігієна консервування м’яса і м’ясних продуктів».

Це був перший досвід і не всі змогли під’єднатися, адже це була перша спроба подібного викладання.

Студенти щоденно відправляють на перевірку виконані лабораторні роботи, цікаві презентації до самостійної роботи і задають питання. Викладачі кафедри мають постійний діалог із студентами через Форум курсу, Viber-групи та листування електронною поштою. Отже, можна впевнено сказати, що на кафедрі активно продовжується навчальний процес.

Марія Кучерук,
в.о. завідувача кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А. К. Скороходька

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook