Дистанційне навчання - чи приносить користь? – думка Дарини Кипіч

26 березня 2020 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Дистанційне навчання  - чи приносить  користь? – думка Дарини Кипіч

 

Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

Доброго дня, я Кипіч Дарина, студентка 2 курсу факультету захисту рослин біотехнологій та екології спеціальності "Захист і каранитин рослин". У період карантину знаходжусь вдома зі своєю родиною.

 

 

         Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного навчання?

Звичайно, карантин був для всіх несподіванкою, але викладачі адаптувались до цього оперативно і ми майже відразу продовжили наше навчання. До дистанційного навчання я адаптувалась дуже легко, різниці навіть не відчувалось, адже навантаження не змінилось. Проте з’явився вільний графік, навчатись стало набагато приємніше і зручніше, адже ми можемо вивчати матеріал, коли нам зручно. Навіть навчатись почала швидше, бо вдома набагато легше сконцентруватись.

 

         Які маєте побажання для викладачів?

На мою думку, викладачі проводять навчання на високому рівні. Якщо у нас є питання, ми завжди можемо зв’язатися з викладачем. Вони пояснюють нам новий матеріал, надсилають лекції і практичні. У нас є дедлайни, ми пишемо доповіді. Тобто всі беруть активну участь у навчанні. Тому вважаю, що вся робота, спрямована  на цікаве і продуктивне навчання.

 

         Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

На навчання я виділяю приблизно 4-6 годин в день. Звичайно, іноді я роблю собі вихідні, але на наступний день доводиться виділяти більше часу на навчання.

 

         Чи вдається під час карантину (займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки)?

Так, у мене з’явилось більше часу для себе. Я маю більше часу на тренування, почала читати книгу, про яку давно мріяла. Зараз вдома маю можливість, допомагати батькам та більше часу провести разом із сім’єю.

Взагалі дистанційне навчання виявилось досить зручним у використанні. Cпершу всі думали, це будуть канікули і ніхто не буде нічого робити. Проте наполегливість викладачів спланувала нашу роботу вдома. Тож я вважаю, що дистанційне навчання теж приносить користь. Ми маємо вільний графік, але все ж активну навчаємося. А вимогливість викладачів мотивація до роботи.

 

 

Розмову вела Оксана Сикало

заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook