Вивчення дисципліни «ОНС: Екологічна паспортизація територій і підприємств» дистанційно

24 березня 2020, 20:07

У зв’язку із запровадженням карантику, від 12 березня 2020 року навчання з дисципліни «ОНС: Екологічна паспортизація територій і підприємств» перейшло на дистанційну платформу освоєння знань. Проте, це на якість навчання ніяк не вплинуло, а навпаки, змотивувало студентів до більш якісного освоєння матеріалів через різноманітні інформаційні платформи. Нині існує чимало платформ, за допомогою яких можна якісно та своєчно провести лекційні заняття. Так, практичні заняття були продовжені через ЕНК на базі «elearn». Щодо лекційних занять, вони відповідно до розкладу відбуваються зі студентами через Skype та платформу Zoom, останню яку студенти намагаються освоїти (на мою думку, це заслуговує поваги). Також, між мною-викладачем дисципліни відбувається постійний зв’язок зі студентами через повідомлення, електронні листи та мобільні дзвінки. Часто їм нагадую про своєчасну здачу робіт для оцінювання, намагаюся якомога чіткіше та інформативно давати відповіді їм на всі питання. Несподіванкою для мене стало те, що студенти є надзвичайно активними та поінформованими в інформаційному просторі, що набагато полегшує проведення дистанційних занять.
Підсумовуючи результати дистанційного навчання з дисципліни «ОНС: екологічна паспортизація територій та підприємств» можна сказати що робочу програму дисципліни витримуємо повністю, своєчасно та злагоджено відбувається оцінювання практичних робіт. Оскільки це студенти 4 курсу, відповідно до робочого плану, 80% їх повністю закрили перший модуль та перейшли до обговорення лекційного матеріалу другого модуля.
Відповідно до розкладу:
- лекційне заняття 12.03.2020 р. проходило через відео-зв’язок Skype, обговорювали лекцію №4. «Екологічна паспортизація водних об’єктів», відбувався перегляд відео-фільмів: каналізаційні очисні споруди - https://www.youtube.com/watch?v=7asgqImFH3Q; гідрологічні особливості річки – (на прикладі р. Тишківка) - https://www.slideshare.net/lazursk/ss-32925361
- практичне заняття 18.03.2020 р. відбувалося через платформу ЕНК, під час якого обговорювали завдання практичної робота № 3. «Екологічна паспортизація водних ресурсів» та студенти проходили завдання «урок».
- лекційне заняття 20.03.2020 р. проходило через ЕНК під час якого були висвітлені питання лекції №5 «Екологічна паспортизація промислових та сільськогосподарських угідь», після цього студентам була пропозиція переглянути відео-фільм: очистка промислових вод на підприємствах - https://www.youtube.com/watch?v=x8_bNqPeIJs. Також були поставленні завдання щодо самостійного виконання самостійних робіт з даної дисципліни (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=534).
- практичне заняття 25.03.2020 р. почали з перевірки засвоєння лекційного матеріалу студентами через завдання «урок», пояснення щодо виконання самостійних робіт №1-2 по першому модулю. Також студенти складали тестові завдання з першого модуля через систему «elearn».
Наступні заняття плануємо проводити через платформу Zoom, яку спробуємо адаптувати до реалій та можливостей як студентів так і викладача.

 

Доцент кафедри, Віта Строкаль

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook