Карантин-карантином, та виконання магістерської роботи ще ніхто не відміняв!

25 березня 2020 року

Ну що ж, ось уже 2 тиждень нашого дистанційного навчання. Погодьтесь в цьому є як свої плюси, так і мінуси. Так, це чудова можливість провести більше часу з рідними, почати займатись тією справою, яку так класно постійно відкладали на потім, і за рахунок не навчання, а того часу, що ми витрачали на дорогу.

Але потрібно знаходити можливість почати виконувати певні свої плани.  У моєму випадку це магістерська робота, звісно чим швидше почнеш, тим спокійніше продовження і більше встигнеш опрацювати. Темою моєї роботи є: «Удосконалення технології хліба з підвищеною біологічною цінністю». Тож як ви зрозуміли, у мене є велика вдача, що я можу частково над нею працювати в домашніх умовах, все що мені потрібно це час, духова шафа і хороший інтернет. Інгредієнтами я запаслась, впевнена, що усі побачили як стрибнули ціни. Тож під дистанційним наглядом своєї керівниці доцента Людмили Тищенко та головного дієтолога України, доцента Олега Швеця, ми впевнено рухаємось у напрямку виробництва. 

Загалом я працюю над виробництвом 2-х аналогів звичному житньому хлібу: житньо-гречаний та житньо-пшеничний цільнозерновий з додаванням фолієвої кислоти для підвищення харчової цінності продукту. Продукт бездріжджовий, і етап освоєння виробництва закваски вже подолано.  Робота доволі цікава та смачна. 

Закваска приготовлена за всіма правилами за 5 днів.

 

                              Борошно житнє                                                Борошно гречане

Консультація з керівником стосовно змін рецептури, а також моральна підтримка  онлайн.

В стінах університетських лабораторій  як то кажуть «і стіни допомагають»: все під рукою, устаткування і прилади в вільному доступі і великому різноманітті. А вдома все потрібно підлаштувати, приспособити і опрацювати. 

 

Перші пробні заготовки вже в формах. Потрібен час для розстоювання.

Процес випікання 

А ось і готовий продукт! На жаль, провести органолептичну оцінку можу лише я і мої рідні, а відчути запах ще й сусіди!

Врахуємо всі моменти і спостереження в рецептурі і параметрах виробництва, внесемо певні зміни і вже в лабораторних стінах виробимо суперові зразки для прилюдної презентації після карантину! А зараз робота над тезами на конференцію і багато інших справ!

Всім творчого натхнення і будьте здорові!!!

Галина Терновик,
магістр ОНП «Нутріціологія»
факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook