Студентка факультету ветеринарної медицини Анна Лоза: реалії дають нам можливість пошуку нових шляхів самовдосконалення

26 березня 2020 року

Карантин – не канікули для студента, а можливість пошуку нових шляхів для самовдосконалення та самореалізації, розширення свого професійного кругозору. Тому, перебуваючи удома, в м. Києві, студентка 1 року навчання за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» ОС «Магістр» на базі ОС «Бакалавр» факультету ветеринарної медицини Анна Лоза продовжує своє становлення як лікаря ветеринарної медицини дистанційно.

– Чи легко відбулась у Вас адаптація до режиму дистанційного навчання?
– Адаптація до дистанційного режиму навчання відбулась досить легко, оскільки я вже не перший рік працюю на навчальному порталі НУБіП України – Elearn. Курси, які створені викладачами факультету ветеринарної медицини для студентів за фаховими дисциплінами, забезпечені достатньою кількістю необхідної інформації для самостійного навчання – лекціями, рефератами та конспектами, мультимедійними презентаціями та відеороликами, електронними підручниками та посібниками. Все це без проблем дозволяє оволодіти необхідними знаннями. Матеріал для навчання викладено послідовно, у повному обсязі, нічого зайвого. Для закріплення вивченої інформації створенні завдання (лабораторні роботи, самостійні та індивідуальні завдання, тести, модулі), які допомагають нам закріпити вивчений матеріал.


– Які у Вас є побажання для викладачів факультету?
– Дистанційна освіта розширює і оновлює роль викладача, робить його наставником-консультантом, що координує пізнавальний процес, постійно удосконалює курси, які він викладає. Завжди можна зв’язатись з викладачем курсу за допомогою електронних засобів комунікації (електронна адреса, Messenger, Viber, Telegram), якщо виникають якісь питання по опрацьованих матеріалах і отримати вичерпну відповідь. Тому, я дуже вдячна викладачам факультету ветеринарної медицини, які прикладають багато свого часу, знань та умінь для того, щоб ми стали висококваліфікованими спеціалістами.


– Скільки часу в день Ви витрачаєте на самостійне навчання, тільки чесно?
– Дистанційна форма дає мені змогу поєднувати свій вільний час і навчання без зайвих зусиль, адже час для навчання я обираю сама. Навіть серед ночі можна через Інтернет переглянути лекцію, виконати завдання, пройти тести самоконтролю. Виконання робіт для практичного засвоєння матеріалу спрощується за рахунок використання мультимедійних технологій і вільного доступу до інтернет ресурсів. Тому, години на навчання розподілені впродовж всього дня і це досить зручно.

Розмову провели
Юрій Жук, заступник декана факультету ветеринарної медицини,
Олександр Вальчук, завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook