Наш вихід — самоорганізація

24 березня 2020, 13:08

Сучасний світ регулярно підкидає нам нові виклики, тож дедалі актуальнішою стає навичка вміти швидко пристосовуватися до змін і бути гнучким. Для сфери освіти це питання особливо актуальне.

Тритижневий карантин у навчальних закладах і потреба миттєво перейти на дистанційне навчання – це насправді серйозний виклик для системи освіти.

Не так давно онлайн-освіта сприймалася лише як додатковий спосіб набуття знань або підготовки до контрольних, тестів, ЗНО тощо. Але сьогодні дистанційне навчання набуває все більшої популярності завдяки розвитку інформаційних технологій, зміни ставлення до традиційної освіти та стає одним із повноцінних способів навчання. Для дистанційної освіти найважливіше – це мотивація, контроль і організація процесу. І треба завжди пам’ятати, що кожна проблема – це нові можливості й гарний привід, щоб нарешті почати робити те, що давно потрібно було зробити.  Для студентів – навчитися вчитися самостійно. Для викладачів – використовувати технології дистанційного і змішаного навчання.

Щодо мого викладання на 2 курсі спеціальність Біотехнологія та біоінженерія, ми ще до карантину зі студентами створили групу в Telegram. Туди я надсилала завдання і посилання на цікаві матеріали. Тож основними формами роботи зі студентами ми обрали сучасні сервіси електронної комунікації: електронна пошта, соціальні мережі, засоби он-лайн зв’язку тощо. У цей період за допомогою он-лайн засобів я надсилаю  завдання та важливі  матеріали – презентації, схеми, аудіо- та відеофайли, даю посилання на корисні ресурси для додаткового вивчення для студентів 2 курсу спеціальність Біотехнологія та біоінженерія. Перевіряю завдання, виставляю бал і надсилаю коментар. При необхідності надаю студентам індивідуальні on-line консультації. Я та моя група  завжди поруч, хоч і віртуально.

 

Застосування електронних ресурсів допомагає викладачам надавати студентам знання на достатньому рівні та без скорочених тем, тобто карантин не стане на заваді якісної освіти.

Сподіваємося, що карантин швидко закінчиться та ми продовжимо свою роботу у звичному режимі. Ну і звісно, варто підтримувати в цей не легкий час один одного. Карантин – гарна нагода побути разом і нарешті зробити те, що давно планували. Тож піклуємося про наше здоров’я та бережемо один одного.


Л.Л. Пилипенко,
асистент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook