СПІВПРАЦЯ З РОБОТОДАВЦЯМИ В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ФОРУМУ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ ДЛЯ ДІТЕЙ «BABY EXPO 2020»

12 березня 2020 року

 

НУБіП України, факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК вже 10 років є активним членом Національної асоціації виробників дитячого харчуваннямолочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко». В рамках співпраці з асоціацією 10 березня 2020 року в Міжнародному виставковому центрі відкрилася Національна дискусійна платформа виробників і операторів ринку товарів для дітей в рамках XXIV-го Міжнародного форуму товарів для дітей «BАBY EXPO’ 2020».

З вітальним словом виступив президент Українського союзу промисловців та підприємців, Голова Антикризової ради Громадських організацій України Анатолій Кирилович Кінах.

В рамках Форуму Національною асоціацією "Укрконсервмолоко" було проведено Восьму галузеву спеціалізовану науково-практичну конференцію «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентноспроможність».

В конференції прийняли участь представники центральних органів виконавчої влади, провідні підприємства галузі, науково-дослідні установи, засоби масової інформації, доценти кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Юлія Крижова, Ольга Прядко, професор Людмила Дерев’янко, а також студенти та магістри кафедри.

В обговоренні нагальних питань галузі виступили президент УСПП, Голова Антикризової ради Громадських організацій України Анатолій Кінах, голова правління асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт, генеральний директор компанії «АККО ІНТЕРНЕШНЛ» Ігор Мельник, генеральний директор Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко» Тамара Нагайцева, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, д.т.н., проф. Лариса Баль-Прилипко, голова Громадської ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Віталій Башинський, заступник генерального директора ТОВ «АККО ІНТЕРНЕШНЛ» Юрій Кіщак, проректор з наукової роботи НУХТ, д.т.н., проф. Олександр Шевченко, провідний інженер науково-дослідного відділу з розробки та технічної перевірки стандартів Управління національної та міжнародної стандартизації НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ»  Світлана Кохан, представники Міністерства охорони здоров’я України, індустрії іграшок.

 

 

Підсумковим документом заходу стало рішення щодо утворення Ради виробників та операторів ринку товарів для дітей при УСПП та створення ініціативної робочої групи для обрання її керівного складу, виконавчого секретаріату та інших організаційних питань.

На завершення конференції її учасникам була запропонована дегустація молочної продукції для дітей ТОВ Фірми ФАВОР торгової марки «АМА». Всі учасники з великим задоволенням смакували соки, пюре, сири, йогурти та сиркові пасти з різними наповнювачами, ряженку, кефірні напої, біфівіт та інші продукти.

Студенти 4 курсу та магістри 1-го року навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК отримали багато нової та корисної інформації про тенденції розвитку дитячого харчування, про зміни до Закону України «Про дитяче харчування» та актуальні питання технічного регулювання, стандартизації, маркування продуктів дитячого харчування.

 

 

Юлія Крижова, доцент 
кафедри технології м’ясних, рибних та

морепродуктів НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook