Актуально та своєчасно про важливе: як подолати економічні наслідки пандемії коронавірусу

18 березня 2020 року
     17 березня 2020 року, у продовження профорієнтаційної роботи з абітурієнтами та за ініціативи завідувачки кафедрою менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського, професора Резнік Надії, було проведено науково-практичний семінар на тему: «Соціальний стан, глобальна економіка, закриті кордони: вплив спалаху коронавірусу на світ» у форматі стрім-трансляції, за участю вихованців гуртків Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді».

     Підготовлений викладачами кафедри захід мав практичне спрямування до обговорення, актуальної, наразі, соціально-економічної проблеми, спричиненою пандемією, що набула глобальних масштабів.

     До стріму долучились ректор університету Станіслав Ніколаєнко, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко та декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, які привітали юних науковців та висловили важливість проведення таких заходів, оскільки це допомагає у режимі реального часу та «історичних» моментів, що переживає сучасна глобальна економіка, сформувати молодих фахівців.

    Складність проблематики семінару окреслила широке коло питань для обговорення. Так, аналіз економічного стану та прогнози розвитку міжнародної торгівлі, практика державної підтримки бізнесу у країнах світу в умовах сучасної кризи, перспективи економічного розвитку України були висвітлені у доповідях учнів Анастасії Миколайчук, Станіслава Качана, Олександри Каминіної, Катерини Поліщук, Артура Радчука, Надії Федоренко. У обговоренні взяли участь Анна Слободяник, Ганна Харченко, Кристина Драмарецька.
     Соціально-психологічні аспекти поведінки людей та напрями збереження громадського порядку та спокою в умовах епідеміологічної загрози було розкрито Анастасією Ющенко, Марією Димарчук та викладачами кафедри Олександром Новаком, Марією Самофаловою.
     Актуальне питання налагодження та підтримки суспільних комунікацій новітніми інтернет- та телекомунікаційними засобами під час карантину розкрили Тетяна Балановська, Наталя Драгнєва, Аліна Троян, Людмила Буценко.
     Особливої уваги заслуговує досвід роботи в МАН Світлани Минзар, директора Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» та методиста Олени Бойчук, а також Надії Резнік та Анни Слободяник, в якості координаторів підготовки наукових доробків учнів для участі у таких спільних між університетом та МАН заходів.

     Маємо надію, що це був корисний досвід для талановитої молоді не лише щодо проведення оперативних наукових досліджень, а й щодо культивування позитивного та робочого настрою навіть у складних життєвих ситуаціях!

«Соціальний стан, глобальна економіка, закриті кордони: вплив спалаху коронавірусу на світ»
 

Андрій Благодатний,
завідувач лабораторії
кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook