Відкрита лекція доцента кафедри обліку та оподаткування Ганяйло О.М.

5 березня 2020 року

 2 березня 2020 року доцент кафедри обліку та оподаткування, к.е.н. Ганяйло Оксана Миколаївна провела відкриту лекцію з дисципліни «Облік і звітність в оподаткуванні» для студентів 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Облік і оподаткування» на тему: «Облік і звітність по податку з доходів фізичних осіб та військового збору». 

Лекція була присвячена проблемам оподаткування доходів фізичних осіб в Україні та особливостям обліку і звітності по податку з доходів фізичних осіб та  військового збору. Було розглянуто зміни, у частині оподаткування доходів, які плануються у зв'язку із запровадженням податкової реформи в Україні. Проаналізовано вплив нових соціальних стандартів 2020 року - розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на низку показників з оплати праці, порядок оподаткування доходів, зокрема, на розміри податкової соціальної пільги та доходів, що дає право на її застосування, мінімальний розмір добових, вартість оподатковуваних подарунків, нецільової благодійної допомоги та інші. Досліджено організацію ведення обліку розрахунків по податку з доходів фізичних осіб та військового збору. Визначено основні етапи формування податкової звітності, щодо нарахованого доходу фізичним особам та сум утриманих з них податків.

В процесі відкритої лекції наводився практичний матеріал щодо  оподаткування доходів фізичних осіб, з метою забезпечення формування фахових компетентностей студентів зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Викладач добре володів зворотнім зв'язком з аудиторією. Студенти уважно слухали лектора, активно приймали участь в обговоренні досліджуваних питань та ставили запитання.

На відкритій лекції були присутні: заступник декана з навчальної роботи, відповідальний від факультету за організацію проведення та оцінювання відкритих лекцій к.е.н., старший викладач Воляк Л.Р., завідувач кафедри обліку та оподаткування д.е.н., професор Калюга Є.В, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу д.е.н., професор Лазаришина І.Д, д.е.н., професор кафедри обліку та оподаткування Гуцаленко Л.В., к.е.н., доценти кафедри обліку та оподаткування Боярова О.А., Дерев'янко С.І., Мельянкова Л.В., Слєсар Т.М., старший викладач Криворот О.Г.

Усі присутні студенти і викладачі позитивно оцінили зміст відкритого лекційного заняття та відзначили високий науково-методичний рівень володіння матеріалом.

Слесар Т.М., доцент кафедри

обліку та оподаткування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook