Чемпіон світу Федір Черкашин: роботу менеджера бачу, можна сказати щодня, і розумію для чого вона потрібна та які можливості відкриває

12 березня 2020, 23:15
м.Київ, НУБіП України
   Четвертокурсник факультету аграрного менеджменту Федір Черкашин опановує маркетинг і все свідоме життя займається спортом. У свої 24 він – чемпіон світу з тайського боксу і кікбоксингу. Крайній поєдинок – рейтинговий бій з французьким гейкіпером Патриком Менді він виграв буквально днями. І серед людей, котрим у прямому ефірі подякував чемпіон, був декан його факультету Анатолій Остапчук.

  • Настільки відчуваєте підтримку з боку факультету?

     – Так. І дуже за неї вдячний. Коли одночасно професійно займаєшся спортом і навчаєшся, важливе розуміння, яке знаходиш у виші. У нашому НУБіП мені йдуть назустріч завжди.

  • Важко поєднувати навчання і спорт?

     – Щоб досягти успіхів у спорті потрібно бути дуже організованим. Тому розподіляти свій час навчися досить рано. Можна сказати, з дитинства. Зараз ці навички дуже виручають. Стараюся все встигати, а якщо й трапляються якісь прогалини, то вчасно надолужувати згаяне.

  • Такий собі самоменеджмент. Значить, факультет обрали правильно.

     – Дійсно менеджмент мені подобається. У мне як професійного спортсмена є власний менеджер, тому цю роботу я бачу, можна сказати, щодня і розумію для чого вона потрібна та які можливості відкриває.

  • Робота якого спортивного менеджера справляє враження особисто на тебе?

     – Подобається, як працює Егі Клімас – менеджер Олександра Усика і Василя Ломаченка. Дуже грамотно веде спортсмена на шляху успіху. Вважаю його №1.

  • Для чого успішному спортсмену навчатися у виші?

     – По-перше, вища освіта потрібна для розвитку особистості. Людина, яку навчили вчитися, легше опановує все нове. А сучасний світ змінюється дуже швидко.

  • Чому обрав свого часу НУБіП, а не скажімо спортивний виш?

     – Порадили знайомі. На той момент я вже рік тренувався у Києві. Тому приїхав в університет, подивився на територію, розташування, познайомився з людьми. Тобто склав особисте враження і подав документи на факультет аграрного менеджменту. Розумів, що з моїм графіком тренувань навчатися на денній формі буде нереально, тому відразу обрав заочну.

  • Багато тренуєшся?

     – Щодня, а за два місяці перед боєм – двічі на день. А боїв – чотири на рік (сміється), от і рахуйте.

  • Хто став найважчим твоїм суперником?

     – У професійному боксі я провів 16 боїв, всі виграв, 11 – нокаутом. І рівень суперника від бою до бою росте поступово. Ти ніби піднімаєшся східцями вгору. Це, до речі, теж можна віднести до менеджменту. Тому найскладнішим моїм суперником був останній, оскільки мав найвищий рівень.

  • Твої авторитети в спорті?

     – Знову ж таки, якщо говорити про менеджмент, то дуже подобається як вели Флойда Мейвезера. А якщо говорити суто про спорт – то Василь Ломаченко. Імпонує його стиль боксу, мислення і величезне занурення в спорт. Він цим живе.

Розмовляла Ірина Білоус
 

 

 
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook