Поради вступникам 2020 від першокурсників Ярослава Іваненка та Аліни Пивоварової

12 березня 2020 року
     Естафету порад абітурієнтам 2020 продовжують сьогодні першокурсники факультету землевпорядкування Ярослав Іваненко та Аліна Пивоварова. Вони залюбки діляться своїми секретами підвищення результатів ЗНО при вступі до університету.

 

  • Розкажіть про себе. Звідки Ви і чим займаєтеся?

    – Привіт, мене звати Аліна Пивоварова. Я з міста Покров Дніпропетровської області. Навчаюсь на першому курсі факультету землевпорядкування. Люблю активний спосіб життя, з великим задоволення приймаю участь у культурно-масових заходах, що проходять в університеті.
     – А мене звати Ярослав Іваненко. Родом я з Прилук Чернігівської області. Навчаюсь разом з Аліною на землевпорядника. Дуже люблю спорт, а також очолюю профспілкову студентську організацію факультету.

  • Звідки дізналися про НУБіП? Що стало вирішальним у виборі професії?

     – Про НУБіП я дізналась через Інтернет, коли обирала університети, в яких є факультет землевпорядкування. А бажання мати професію землевпорядника у мене з’явилося ще в дитинстві. НУБіП мені сподобався найбільше.
     – На відміну від Аліни, про НУБіП та факультет я дізнався під час профорієнтації в школі. Якщо чесно, то вперше тоді почув про таку професію як землевпорядник, але мене вона дуже зацікавила. А далі схожа історія – "загуглив" і багато про що дізнався з сайту університету, як наприклад, про Олімпіаду та додаткові бали до ЗНО.

  • Як саме допомогла Олімпіада?

     – Олімпіада тоді мене дуже зацікавила, адже це справді гарний шанс спробувати себе перед ЗНО. Та й плюс 20 балів зайвими ніколи не бувають. До речі, отримані за рахунок участі в Олімпіаді додаткові бали мені допомогли вступити на бюджет!
     – Цілком погоджуюсь з Ярославом. Якщо бажаєте підвищите свій загальний конкурсний бал, то беріть участь в предметній Олімпіаді. Крім того, можна підвищити свій бал за допомогою галузевого коефіцієнта, якщо надати 1 або 2 пріоритет спеціальності "Геодезія та землеустрій".

  • Що можете порадити учням, які цього року будуть складати ЗНО?

     – Саме головне бути впевненими в собі і нічого не боятися. Потрібно просто йти до своєї мети не дивлячись ні нащо, а якщо ваша мета вступити в НУБіП на бюджетне замовлення, то Олімпіада Вам у цьому безперечно допоможе!
     – Підтримую Ярослава. По-перше, потрібно мати впевненість у своїх силах і не сумніватись в собі. Тоді тобі і не страшне ніяке ЗНО! По-друге, не варто боятися труднощів і змін у житті. А найголовніше – обрати професію та університет, які Вам будуть до вподоби! НУБіП є саме таким!

Розмовляла Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook