NEOсвітній Арсенал

6 березня 2020, 21:21

    З 27 лютого по 1 березня у Мистецькому Арсеналі відбувся фестиваль "NEOсвітній Арсенал".Це 4-денний квест для дітей, батьків і викладачів; це фестиваль, який об'єднує і взаємно підсилює культуру і науку, мистецтво і технології.

   Захід відвідали студенти 1 групи 2 курсу скороченного терміну навчання разом з куратором Уманець Р.М. Фестиваль складався з тематичної програми від учасників, мистецьких проектів, перформансів і концертів, лекцій, дискусій, воркшопів і ярмарки.

   Фокус-тема NEOсвітнього Арсеналу в 2020 році - "Супермозок: ліва/права півкуля".

  Вся культура і наука, мистецтво і технології – результат взаємодії мільярдів нейронів. Але як відбувається ця взаємодія? Як працює людська пам'ять і що впливає на здатність до навчання? Чи дійсно у художників домінує права півкуля, а у математиків - ліве?

   Використовуючи структуру і архітектуру людського мозку як концептуальну рамку, NEOсвітній Арсенал створив різноманітне, насичене і повне викликів середовище, якого потребує молодий мозок для пошуку відповідей на ці питання і різнобічного розвитку.

   На фестивалі можна було оглянути локацію Дніпропетровського художнього музею та школи анімації Pause to Play, які працюють над створенням спільного проекту, Меморіального музею-садиби Немировича-Данченка та Корфа, де представлена копія ренесансного друкарського преса, з яким можна безпосередньо взаємодіяти, Лабіринту пам’яті, який в оригінальний спосіб розтлумачує, як влаштована людська пам’ять, Музею Майдану, який презентував гру, що вчить відрізняти правдиві новини від фейків, дитячу виставку "Супермозок".

   Крім того, можна було ознайомитися з творчістю інклюзивного театру "Паростки" – першого в Україні, де грають актори, які мають психічні та розумові порушення. Режисерська команда у постановках інтегрує своїх підопічних у повсякденне життя й послуговується методами арт-терапії.

  На відкриття фестивалю “NEOсвітній Арсенал” завітала дружина президента України Олена Зеленська. Перша леді побувала в сенсорному лабіринті, який презентували на фестивалі творці Музею в темряві "Третя після опівночі". Цей музей унікальний тим, що екскурсії проходять в абсолютній темряві та в супроводі незрячих гідів.

   До участі в заході був залучений і факультет тваринництва та водних біоресурсів, який представляли доценти кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Уманець Руслана, кафедри технологій виробництва молока та м’яса Антонюк Тетяна та аспірантка кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Дорошенко Марія. Відвідувачі мали змогу ознайомитись з методами визначення якості молока, розглянути під мікроскопом мушок дрозофіл та взяти участь у вікторині з хутрового звірівництва.

   Діти та їх батьки задавали багато запитань і були в захваті від огляду локації факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Уманець Руслана Миколаївна,

доцент кафедри технологій

у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook