Студенти 3 групи 1 курсу відвідали Національний музей медицини України

5 березня 2020, 9:05

2 березня 2020 року студенти 3 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини разом з наставником, старшим викладачем кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка, Друзь Наталією Віталіївною відвідали Національний музей медицини України, який є одним з найбільших медичних музеїв не тільки в Україні, але і у Європі.
В музеї представлено розвиток медицини в Україні з стародавніх часів до наших днів. В основу організації музею була покладена новітня концепція музеєзнавства, яка дозволила використати науково-методичні і документальні матеріали та експонати у комплексі з архітектурними, художньо-технічними і аудіовізуальними засобами. Крім стендової експозиції, в музеї створені оригінальні інтер'єри, з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, та діорами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині. В експозиції музею широко представлені і твори українського образотворчого мистецтва, що пов'язане з медичною тематикою.
Робота по створенню цього музею була у 1983 р. відзначена Державною премією України у галузі науки і техніки. Указом Президента України від 15 лютого 1999 р. музею наданий статус Національного.

В музеї представлено розвиток медицини в Україні з стародавніх часів до наших днів. Його експозицію складають фото, книги, інструменти, анатомічні препарати, особисті речі видатних українських лікарів, лікарські засоби, медичні та аптечні прилади.


Звертають на себе увагу нетрадиційні архітектурно-художні та технічні, зокрема аудіовізуальні засоби показу. Використані науково-методичні і документальні матеріали та експонати у комплексі з архітектурними, художньо-технічними і аудіо-візуальними засобами. За інженерно-технічні рішення відповідали Анатолій Уташ та Володимир Кивлюк, за архітектурно-художній проект, дизайн експозиційних залів та вітрин — художник Альберт Крижопольський.
В музеї створені оригінальні інтер'єри з портретними фігурами відомих учених і лікарів, та діорами, присвячені визначним подіям в українській медицині. Автором портретних фігур, виконаних із стоматологічних пластиків, є художник і скульптор Спартак Британ, заслужений працівник культури України.
Широко представлені також твори українського образотворчого мистецтва, що пов'язані з медичною тематикою.

Наставник 3 групи 1 курсу Друзь Н.
Староста групи Кащенко В.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook