Святкування Масляної – чудова нагода долучитися до національних традицій!

2 березня 2020 року
     Масляна – одне з найстаріших свят слов’янських народів, яке в нашому університеті традиційно проходить яскраво, смачно та інтернаціонально.

 

     Вже вкотре до святкування долучилися студенти з інших країн, для яких цей захід є ще однією нагодою краще пізнати нашу культуру. Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. 
     Масляна — це яскраве веселе свято, яке покликане проганяти зиму і весну закликати, пробуджує природу і сонячне тепло. Люди з давніх часів славили Сонце та порівнювали весну з новим початком життя.
     Для групи студентів з Алжиру, Йорданії, Південної Кореї, Гани та Камеруну святкування в НУБіП мали продовження з можливістю відвідування Національного музею народної архітектури та побуту України (с. Пирогів).

     Студенти з великим зацікавленням познайомилися з історією українського села, особливостями архітектури, побуту, національного одягу, символів, обрядів та традицій.

     Після інформаційного збагачення, студентів гостинно зустріли організатори основного дійства на Співочому полі.

     Весела музика, цікаві конкурси, концертні номери, аромат трав’яного чаю з самовару та млинці не залишили байдужими гостей.

  

     Виявляється млинці також страва інтернаціональна. Наші алжирські друзі розповіли, що в них на Батьківщині також готують подібні – листові млинці Багрир та Мсемен. При цьому вони пообіцяли влаштувати захід з приготування національних страв, та познайомити нас з особливостями традицій своїх країн.
    За відгуками студентів, вони отримали масу позитивних емоцій. Свято залишило незабутні враження та стало одним з заходів, яке розкриває для них Україну та українців.

В.Ю. Афанасенко,
заступник ННЦ міжнародної діяльності

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook