Другокурсник факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Данило Маліков. Від слухача підготовчих курсів до студента НУБіП

1 березня 2020 року

 

 

     З моїм сьогоднішнім співрозмовником – другокурсником факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПКДанилом Маліковим – я познайомилася у 2016 році, коли він з мамою прийшов записуватись на підготовчі курси НУБіП. Вони були стурбовані і дещо розгублені, адже багато років жили в Криму, а у 2014-му їхнє життя кардинально змінилося, як власне і у багатьох інших людей, яких зачепили всім відомі події в нашій країні. Саме тому вони змушено переїхали до Києва і школу Данило закінчував уже в столиці. А оскільки до 10 класу навчався в Сімферополі, наші підготовчі курси були йому потрібні особливо з української мови та літератури. З першого дня знайомства було зрозуміло, що Данило повинен стати студентом НУБіП України. Сьогодні він успішний в навчанні: має середній бал академічної успішності 80,64 і займає активну життєву позицію.

  • Розкажи свою історію знайомства з нашим університетом.

     – Ще з 15 років я знав сферу, з якою я хочу повʼязати своє життя. Саме тому обирав між двома вищими навчальними закладами Києва. Про НУБіП мені розповіла моя тітонька, яка живе поруч. Але я вирішив побувати в обох університетах і тоді вирішувати.
     НУБіП мав перевагу по багатьом показникам. Це наявність підготовчих курсів і окремі бюджетні місця для тих, хто їх закінчив. Курси проходять в зручний час, їх проводять справжні професіонали, які не просто дають знання, а роблять це доступно і цікаво. Саме курси стали першим кроком до вступу, першим «побаченням» з університетом. 
     Серед переваг і місцезнаходження нашого університету – ліс, чарівна природа, поруч багато озер. Це цілісний кампус, де студент знайде все, що йому знадобиться. Зручна інфраструктура: поруч метро, ще й маршрутка в допомогу.
     Важливо, що сайт НУБіП цікавий, інформативний і зручний у використанні. Саме тут я знайшов багато потрібної інформації. Наприклад, про автошколу, міжнародні практики, події.
     А ще у нас дуже крутий ректор – Станіслав Ніколаєнко. Його можна зустріти просто крокуючи на заняття і поспілкуватись без зайвого офіціозу. А ще – найчарівніша декан факультету Лариса Баль-Прилипко, яка опікується кожним студентом!

  • Отже, не жалкуєш, що вступив саме до НУБіП?

     – Після півтора року навчання з впевненістю можу сказати, що зробив ідеальній вибір, який кардинально змінив моє життя на краще. У нашому університеті я знайшов себе і людей, які дивляться на цей світ так само, як я. Нас об’єднує спільна ідея!

  • Розкажи про своє життя в університеті. Знаю, що ти не тільки успішно навчаєшся, але й займаєш активну життєву позицію.

     – До того як стати студентом, я багато чим захоплювався – це і рибалка, і спорт, і шахи, і, звісно, подорожі – як на природу, море, так і за кордон.
     На першому курсі я став членом студентської організації нашого факультету і університету. Працював фахівцем міжнародного відділу, мав честь співпрацювати з відділом виховної роботи та з багатьма студентами нашого університету. За час навчання брав участь у студентських виїздах факультету, університету, балотувався на пост голови студорганізації факультету, разом з колегами організовували багато цікавих заходів. Тому за короткий проміжок часу встиг завести багато знайомств.
     І, звісно, увесь цей час я здобував знання. За свої старання увесь час навчання отримую стипендію. 
    А ще мені подобається, що на факультеті багато лабораторій, дуже цікаві викладачі, профільні предмети, практика, безліч цікавих та розумних людей – це все дуже змінило мене, зробило іншим.

  • Зважаючи на твої здобутки за останні два роки, що ти можеш порадити цьогорічним вступникам?

     – Обирайте факультет та спеціальність, яка вам дійсно подобається. Тоді не буде нецікавих пар, легше буде прокидатись на заняття, виконувати завдання. Слухайте своє серце і душу! (Стосується не тільки навчання).

Розмовляла Оксана Багацька 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook