Відкрита лекція доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю Анатолія Міняйла

28 лютого 2020, 12:20

«Я – це я і є моє от оточення.
Якщо я не буду зберігати останнє,
Тоді я не збережу і себе».
Хосе Ортега-і-Гассет

У сучасному світі значної популярності набирає аграрна галузь виробництва, оскільки це є як забезпечення достатньої кількості продовольчої сировини, так і продукції харчування. Кожна держава прагне забезпечити максимальний добробут для нинішнього та майбутнього покоління, а також підтримки соціо-економіко-екологічних зв’язків.
Індустралізація сільського господарства та вплив техносфери наразі призводить до загострення ситуації в агросфері багатьох розвинених країнах, навіть таких як США. Це призводить до процесів деградації грунтів, опустелювання земель, проявів ерозії. Наприклад, щороку у світі від ерозійних процесів втрачається понад 10 млн. га землі. Тому серед переліку досліджень університетів природничого спрямування особлива увага зосереджена на сучасних рішеннях актуальних проблем щодо захисту довкілля в цілому та конкретно агросфери.
НУБіП України входить в десятку найкращих університетів країни і готує висококваліфікованих фахівців у сфері аграрного виробництва, насамперед завдячуючи викладачам, які формують компетенції і надають сучасні знання й вміння при викладанні профільних дисциплін.
11 лютого відбувалася відкрита лекція із дисципліни «Агроекологія» на тему « Сучасне уявлення про агросферу» для студентів 3 курсу 2 групи спеціальності 101»Екологія», яку провів кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Міняйло А. А. Метою лекції було показати студентам вагоме значення сучасного розвитку аграрної галузі і те настільки економіка держави залежить від неї, а також застосування набутих знань студентів для вирішення проблем, пов’язаних із охороною природи та її ресурсозбереження. Протягом лекції також розглядалися дії запобігання розвитку екологічної кризи у сфері сільськогосподарського виробництва, раціональне використання засобів захисту рослин та наслідки їх впливу на навколишнє середовище в цілому. Яскравим прикладом став нещодавній інцидент виявлення пестицидів у Канівському водосховищі.
Підсумовуючи можемо впевнено стверджувати, що кожен студент, як майбутній фахівець, повинен мати уявлення про захист та екологічно-безпечне вирощування продукції, оскільки тотальне хімічне забруднення об’єктів агросфери із плином часу може спричинити глобальну катастрофу і, відповідно, зниження рівня добробуту мешканців нашої планети.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook