Як збільшити свої шанси на вступ: бакалавр ННІ лісового та садово-паркового господарства Ангеліна Липова про свій досвід навчання на підготовчих курсах

2 березня 2020 року
     Підготовчі курси університету почали свою активну роботу з 2015 року, а випускники 2016-го вже завершують навчання в бакалавраті. Серед них четвертокурсниця ННІ лісового та садово-паркового господарства спеціальності «Лісове господарство» Ангеліна Липова – найкраща студентка у своїй групі.

 

  • То чому свого часу обрала саме НУБіП?

     – Про тепер уже і мій рідний університет дізналася від знайомих, які працюють в лісовій галузі. Адже це один з небагатьох університетів у нашій країні, що спеціалізується саме на навчанні майбутніх спеціалістів у природній справі. Оскільки ж я обрала спеціальність «Лісове господарство», то він став для мене найкращим. Далі, як то кажуть справа техніки: ознайомилась з правилами вступу на офіційному сайті, можливостями і перспективами та переконалась у правильності вибору.

  • Що стало вирішальним у виборі професії?

     – Це насправді складне питання, оскільки було багато факторів, які сформували мій вибір, один із них – це любов до природи, її збереження та відтворення.

  • Яку роль відіграли підготовчі курси?

     – Про самі курси дізналася знову ж таки з офіційного сайту. Звичайно я записалась, щоб мати можливість підвищити свої шанси вступити до університету. У моїй групі на підготовчих курсах навчалися майбутні абітурієнти або з самого Києва, або з Київської області. А я ж з Полтавщини, і мені потрібно було кожну суботу їхати до Києва, долаючи більше 250 км. Але, бажання вступити саме до НУБіП, зробило дорогу від Миргорода до Києва не такою вже й довгою.
     І не пошкодувала: нам викладали висококваліфіковані викладачі, добре підготували до складання ЗНО. А ще під час занять на курсах нас ознайомили з історією та традиціями університету, що допомогло адаптуватися до студентського життя. Можна сказати, що ще до вступу, ти уже живеш студентським життям, знайомий з розташуванням корпусів тощо.
     Найголовніше, на що спрямовані ці курси – це підготовка до ЗНО та надання додаткових балів при вступі. Курси підвищують рівень знань із загальноосвітніх предметів, які необхідні для вступу.

  • А які враження від навчання в університеті? Мабуть, маєш уже і перемоги та здобутки…

     – Університет нас виховує, робить більш дорослими та самостійними. Під час лекцій, практичних, лабораторних занять та навчальної практики ми дійсно здобуваємо багато знань та навичок для майбутньої професії, отримуємо життєві уроки. А отже – удосконалюємо себе не тільки в професійній сфері, а й в інших життєвих питаннях.
     За час навчання я брала участь у різних подіях університету. Початком була участь у виступі на День знань, тоді нами опікувалась керівник танцювального колективу «Сузір’я Dance» Ольга Сауріна. Займалася в секції танцювальної та степ аеробіки, спробувала свої сили у міжфакультетних змаганнях з шахів. Наразі я учасниця «Сузір’я Dance», з яким часто виступаю.
     А ще я брала участь у створенні Всеукраїнської селекційної бази верби для плантаційного лісовирощування, виступала на семінарах і конференціях.
     Разом зі своєю групою ЛГ-1602 неодноразово брали участь у змаганнях «Найспортивніша група НУБіП».

  • Що можеш порадити учням, які в цьому році будуть вступати до НУБіП?

     – Це ваша можливість здобути необхідні для вашого майбутнього знання, причому на багатьох факультетах є достатня кількість бюджетних місць, що дозволить вам отримати безкоштовну якісну освіту. А якщо ви будете старанно навчатися, то гарантовано отримуватимете стипендію, як це виходить у мене упродовж усього навчального періоду. Тому будьте сміливі, вирішуйте всі питання, які постають на вашому шляху, та вступайте до НУБіП!

Оксана Багацька
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook