Студенти гуманітарно-педагогічного факультету не байдужі до проблеми онкохворих дітей

19 лютого 2020 року

15 лютого Міжнародний день онкохворої дитини. Із 1990 року в цей день небайдужі люди у різних куточках Світу проводять заходи, інформаційні акції аби привернути увагу до дитячої онкології. Студенти спеціальності «соціальна робота» (Березовська Анна, Коцюк Юля, Кирилюк Анастасія, Кирпа Альбіна) зініціювали організацію просвітницької акції «Не будьмо байдужими», яку провели 18 лютого 2020 року.

     До студентства звернувся декан гуманітарно-педагогічного факультету, професор Василь Шинкарук, який подякував молодим людям за ініціативу, наголосив на необхідності дотримуватися здорового способу життя, проходити систематично профілактичні медичні огляди, цінувати здоров’я своє та оточуючих людей. Василь Дмитрович розповів про досвід студентського активу та науково-педагогічних працівників факультету, які щорічно відвідують онкохворих дітей у Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит».

     Виконуюча обов’язків завідувача кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірина Сопівник звернула увагу на те, що цей захід потрібно сприймати не як відчай, трагедію, а як необхідність докладання спільних зусиль задля перемоги над хворобою, яку можна вилікувати, якщо її вчасно діагностувати. Статистика свідчить, що в Україні приблизно 55% дітей перемагають онкологію, а в таких країнах як США, Канада ця цифра становить – 80-95%. Ірина Віталіївна наголосила й на тому, що сьогодні в Україні немає вкрай важливої системи надання соціально-психологічної реабілітації дітям з онкологією. А тому, саме на молоде покоління соціальних працівників буде покладена така місія. В університеті уже з цього року здійснено перший набір на освітньо-професійну програму «Соціально-психологічна реабілітація».

     У ході проведення заходу студенти розповіли про особливості первинної і вторинної профілактики дитячої онкології, наголосили на перших симптомах, які повинні викликати занепокоєння і консультацію в лікаря. Також запропонували шляхи профілактики онкологічних захворювань, зупинилися на особливостях здорового харчування, режиму дня та фізичних навантаженнях. Затамувавши подих майбутні соціальні працівники переглядали відеоспогади дітей, які побороли страшну недугу і поділися своїми роздумами про життя до і після хвороби.

     Студенти провели майстер-клас із виготовлення символіки Дня онкохворої дитини у вигляді золотистої стрічки, яка символізує безцінність життя і здоров’я дітей. Кожен учасник заходу прикріпив власноруч виготовлену стрічку на одяг і протягом цього дня солідаризувалися із усіма небайдужими до проблеми дитячої онкології.
     Ми ще раз переконуємося, що наші студенти НЕ БАЙДУЖІ.

О.П. Витриховська,
доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook