НУБіП вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні

21 лютого 2020 року
     Події на Майдані в листопаді 2013 р. та січні-лютому 2014 р. назавжди змінили політичний та свідомий курс української нації. Рух вперед, рух – до Євроінтеграції! Саме цього вимагали активісти від тодішньої, антиукраїнської, влади. Цей невеличкий період в 94 дні Євромайдану наші нащадки будуть згадувати як одну з історичних подій, які трапилися в Україні. Ми ж, сучасники, проживатимемо знову і знову в своїй пам’яті ті хвилини боротьби за краще життя…

  

     «Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи. Саме тому Революцію Гідності, як і протестний рух 2004 р., і Революцію на граніті, можна вважати продовженням Української революції та визвольних змагань часів Другої світової війни», – йдеться в повідомленні Українського інституту національної пам’яті.

     Час стирає багато подій, зникають сотні імен, затирає деталі подій, але якщо ми згадуємо дорогих нам людей, яких немає з нами – вони живі! Живі в нашій пам’яті! 20 лютого, ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні, які поклали своє життя на вівтар жертовності та боротьби за процвітаючу Україну. Таких героїв-патріотів більше сотні чоловік.

  

     Цього дня у Києві і в багатьох регіонах України проходять поминальні акції. До вшанування українських героїв долучилися і працівники НУБіП України, а саме: директор музею історії НУБіП України Марія Поливач, начальник відділу виховної роботи Анна Хижняк, провідний фахівець відділу виховної роботи Микола Литвин та студентський мер міста Києва і за сумісництвом фахівець відділу виховної роботи Микола Кучерявий. Останні вклонилися полеглим борцям за свободу та запалили свічки пам’яті біля встановленої стели Героїв Небесної Сотні на Майдані. Окремо поклали квіти до меморіальної дошки загиблого студента відокремленого підрозділу НУБіП України Бережанського агротехнічного інституту, Героя України – Устима Голоднюка. До них приєдналися і пересічні кияни – ті, хто стояв на Майдані і знав загиблих, і ті, хто просто вважає за необхідне пам'ятати про ціну свободи, за яку віддали своє життя загиблі.

     Варто додати, що в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі міста Києва о 12:00 відслужили панахиду за загиблими на Майдані. Очолив панахиду митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Саме цей храм був найбезпечнішим прихистком для мітингувальників у найкривавіші дні 18-20 лютого 2014 р., коли силовики застосовували вогнепальну зброю проти цивільних протестувальників.

Цінуймо живих! Пам’ятаймо полеглих!

Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України
Анна Хижняк,
начальник відділу виховної роботи
та студентських справ 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook