Нарада з енергоефективності: питання життєдіяльності університету від А до Я

20 лютого 2020 року
     В університеті під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшла щомісячна традиційна нарада з енергоефективності.

     Розпочали роботу з витрат енергоресурсів за лютий 2020 року, який представив проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Він навів порівняльний аналіз витрат холодної і гарячої води по навчальних корпусах і гуртожитках. Принагідно були заслухані їх коменданти, керівники відповідних господарських підрозділів та очільники факультетів та ННІ. Загальну картину доповнили показники споживання електроенергії, опалення. Тож ректор звернув увагу на необхідність посилення контролю за їх витратами з метою мінімалізації.

     На порядку денному стояли також інші питання, актуальні для життєдіяльності.
     Перший проректор Ігор Ібатуллін інформував про результати перевірки стану пожежної безпеки. Терміни ліквідації виявлених недоліків мають бути дотримані. Він також закцентував на перевірці врахування та оцінці матеріальних цінностей по всьому університету, говорив про один з основних критеріїв якісної освітньо-наукової програми підготовки доктора філософії – можливість формування разової спеціалізованої вченої ради.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша поінформував про стан організації Всеукраїнської олімпіади для абітурієнтів з восьми предметів, навів аналіз кількості учасників в розрізі факультетів та ННІ. Всього станом на сьогодні до участі в першому турі подано 212 робіт. Мова також йшла про профорієнтаційну роботу в коледжах у зв’язку із запровадженням ЗНО та підготовку до вступу в магістратуру і cкладання єдиного вступного іспиту.

 

  

     Про необхідність активізації надходження коштів до спеціального фонду за провадження наукової діяльності говорив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко.

 

     Питання впорядкування виїздів студентів за кордон на навчання (за програмами подвійного дипломування) було в центрі уваги директора ННЦ міжнародної діяльності Олександра Лабенка. Пропонується зміна критеріїв відбору кандидатів: обов’язкове врахування рівня знання іноземної мови, академічна успішність не нижче 4,0, обмеження кількості кандидатів по кожній спеціальності тощо.

     Підбиваючи підсумки наради, ректор Станіслав Ніколаєнко поставив ряд завдань. Серед них, зокрема, необхідність дотримання керівникам факультетів та ННІ робочої дисципліни і контролю ними роботи завідуючих кафедрами, наведення ладу на кафедрах (кожен викладач має працювати активно). Слід визначитися по кожному факультету що буде зроблено стосовно створення нових лабораторій або модернізації діючих. Бути готовими до проведення на тому чи іншому факультеті та дотримуватися графіка нарад з планування на 2020 рік. Також одним із головних завдань залишається впорядкування кімнат в гуртожитках для першокурсників.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook