Факультет ветеринарної медицини прийняв Міжнародний навчально-науковий семінар «Агрополітичні тенденції та німецький досвід розведення і менеджменту здоров'я тварин в Європі»

20 лютого 2020 року
В рамках співпраці кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи з APD (Німецько-український агрополітичний діалог) 19 лютого 2020 року на факультет ветеринарної медицини НУБіП України було проведено Міжнародний навчально-науковий семінар для студентів, аспірантів, молодих вчених, магістрів та практикуючих лікарів ветеринарної медицини «Агрополітичні тенденції та німецький досвід розведення і менеджменту здоров'я тварин в Європі».

Особливістю семінару став виступ провідного вченого та фахівця, заступника голови Ветеринарної асоціації у справах захисту тварин (TVT) Німеччини, професора Вищої ветеринарної школи Ганноверу Томаса Блаха. Він прочитав відкриту лекцію на тему: «Актуальні агрополітичні виклики у розведені продуктивних домашніх тварин в Німеччині».

Підхід до подачі матеріалу та змістовність лекції викликали жвавий інтерес серед слухачів. Лейтмотивом лекції була тема забезпечення благополуччя тварин, зменшення кількості використання антибіотиків, управління здоров'ям тварин та покращення якості і безпечності продукції. Професор Блаха розказав про європейські тенденції та ставлення населення до сучасних методів утримання тварин, про еволюцію поглядів та ставлення німців протягом останніх ста років до промислового тваринництва.

Надалі Томас Блаха звернув увагу на дуже актуальне наразі питання в країнах ЄС, що стосується обов'язкового моніторингу використання антибіотиків у тваринництві. У 2014 році Німеччина внесла зміни до Закону про використання лікарських засобів та ввела обов'язковий моніторинг,  відповідно до якого кожен лікар ветеринарної медицини повідомляє про використання антибіотиків на одну тварину. Це призвело до ранжування підприємств за їхнім «індексом обробки/лікування тварин» (TBI), що напряму впливає на вартість продукції. Результатом стало зменшення використання антибіотиків за останні 5 років на 57 %.

Дана тема виявилась досить цікавою як для викладачів, молодих вчених, так і для студентів. Але особливо актуальним семінар став для лікарів ветеринарної медицини, що саме зараз проходять підвищення кваліфікації на факультеті ветеринарної медицини. Саме вони задали найбільше питань професору Блаху та були ініціаторами цікавих дискусій. Адже в Україні поступово імплементуються норми ЄС і актуальні питання в галузі ветеринарної медицини найближчим часом стануть спільними.

Максим Жуковський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook