Збірна команда НУБіП України – бронзовий призер Чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів, за правилами СГСУ 2020 року

16 лютого 2020 року
м. Київ, НУБіП України
     15 лютого 2020 року у спортивному комплексі НУБіП України відбулися змагання VII Чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів за правилами Союзу гирьового спорту України.

     Безперечно, цей захід ввійде в історію, як перший Чемпіонат України, де запроваджено змагання у вправі Р-12 серед студентів. Суть цієї вправи полягає у тому, що спортсмени піднімають гирю 16 кг дівчата і 24 кг хлопці протягом 12-ти хвилин з довільною зміною рук на найбільшу кількість разів.

     На відкритті змагань були присутні почесні гості: ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Ніколаєнко Станіслав Миколайович, голова Наглядової ради НУБіП України Томенко Микола Володимирович, президент Союзу гирьового спорту України Беребинчук Валентин Юрійович, які привітали учасників та побажали їм здоров`я, успіху і спортивної вдачі. Микола Томенко зазначив, що гирьовий спорт в Україні має гарну історію і великі спортивні традиції та досягнення, а також вручив нашій збірній команді 5 важкоатлетичних поясів.

 

     Завершила привітання і налаштувала учасників на позитивний лад своїм танцювальним виступом збірна команда університету з чирлідингу.

 

     Для організації виступів спортсменів було встановлено сучасне електронне обладнання та виготовлено 8 помостів. У змаганнях взяло участь 152 учасники – 109 хлопців і 43 дівчини з 21-го ЗВО та з 10-ти областей України. Від нашого університету виступило 15 студентів, серед яких 4 дівчини.

     За підсумками змагань серед дівчат у ваговій категорії до 58 кг друге місце посіла Людмила Кузько (ф-т конструювання та дизайну). Серед хлопців другим став Георгій Герцен (ф-т інформаційних технологій) у ваговій категорії +95 кг. Георгій проявив справжній чоловічий характер. На 5-ій хвилині він пошкодив долоні, але не здався і до 12-ти хвилин підняв гирю 225 разів!

     Бронзу вибороли два студенти. У ваговій категорії до 73 кг – Артем Дерев’янник (агробіологічний ф-т) і Олександр Короткий (ф-т ветеринарної медицини) в категорії до 85 кг. Під час виконання вправи Артем Дерев`янник виконав норматив кандидата у майстри спорту України.

     У загальнокомандному заліку збірна НУБіП України посіла третю сходинку п’єдесталу, поступившись лише дуже потужним та досвідченим атлетам Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова та Донецького юридичного інституту МВС України.

Вітаємо збірну НУБіП України з гирьового спорту та її тренера Віталія Віталійовича Андріяша з вдалим виступом!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook