Співробітники кафедри взяли участь у роботі семінару «Системи управління якістю: управління і контроль якості та розробка стандартних операційних процедур (СОП)»

14 лютого 2020, 10:11

   Вже не вперше, співробітники кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи беруть участь у семінарі в рамках концепції «Єдине здоров'я», а саме: «Системи управління якістю: управління і контроль якості та розробка стандартних операційних процедур (СОП)», що відбувався впродовж тижня з 10 по 14 лютого 2020 р. в місті Києві на базі готелю CITYHOTEL конференц-зал PANORAMA.
   Даний захід проводився від імені Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США (АЗЗ) в рамках Імплементаційної угоди щодо Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ) в Україні компанією «Блек енд Вітч» (B&V).

   Семінар мав на меті допомогти розвинути навички з управління та контролю якістю і створення СОП, необхідних для кінцевої акредитації лабораторії, шляхом надання допомоги з початкової розробки СОП і впровадження СУЯ.
    Передбачалось, що учасники повинні прийти на семінар, маючи перші напрацьовані версії документів (СОП, документів з контролю якості), щоб з максимальною користю витратити відведений на навчання час. Під час семінару та після тренінгового супроводу ментором, отримані знання допомогли створити повні версії обраних прикладів СОП.

    Враховуючи відгуки учасників та відзначені прогалини у знаннях щодо розуміння, розробки та застосування Стандартних операційних процедур (СОП) у повсякденній роботі, для усіх учасників семінарів з питань управління якістю було розроблено та проведено новий тренінг «Роль СОП у системі епіднагляду України».
    Також неабияка увага була приділена виявленню біоризиків та системі управління ризиками на виробництві. Цей п’ятиденний семінар проводив міжнародний науковий експерт Мартін Адамс, GSSHealth, керівник Програми глобальної охорони здоров’я, якому допомагали співробітники компаній B&V/Metabiota.

Олександр Мартинюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook