Помер професор Г. М. Калиновський

14 лютого 2020 року

13 лютого 2020 р. на 82 році життя помер доктор ветеринарних наук, професор, академік АН ВШ України, завідувач кафедри акушерства і хірургії факультету ветеринарної медицини Житомирського національного агроекологічного університету Калиновський Григорій Миколайович.

 

Григорій Миколайович народився 19 квітня 1938 р. у с. Нагачів Яворівського району Львівської обл. У 1955 р. закінчив Нагачівську середню школу, потім – однорічну ветеринарну школу (м. Львів). У 1957–1960 рр. служив у Радянській армії. У 1960–1965 рр. - навчався на факультеті ветеринарної медицини УСГА.

Надалі, упродовж 7 років він працював у Тячівському районі Закарпатської обл. на посадах завідувача Дібровської ветеринарної дільниці, заступника головного ветеринарного радгоспу «Верховина».

У 1972–1975 рр. навчався в аспірантурі при кафедрі акушерства УСГА (науковий керівник проф. Нагорний І.С.). У 1975 р. захистив кандидатську, а у 1993 р. – докторську дисертації.

            Понад 30 років життя Г.М. Калиновського були тісно пов’язані з Українською сільськогосподарською академією (нині НУБіП України). Він працював з видатними особистостями того часу: професорами І. О. Поваженком, І. С. Нагорним, С. В. Баженовим, Г. О. Гіммельрейхом та ін., завдяки яким, а також наполегливому навчанню та постійній роботі над собою, пройшов шлях від студента до висококваліфікованого ветеринарного лікаря, доктора ветеринарних наук, професора, став унікальним фахівцем з багатогранним світоглядом та безперечним авторитетом у студентів та колег. Його внесок у розбудову нашого факультету увійшов в історію, як приклад самовідданої праці на благо рідної alma mater.

Упродовж 12 років, професор Г.М. Калиновський був членом спеціалізованої вченої ради Д 26.004.13 із захисту дисертацій з ветеринарного акушерства та хірургії в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Г. М. Калиновський доклав величезних зусиль до виховання і навчання молоді, створив наукову школу. Його щирість, людяність, бажання неодмінно прийти на допомогу колегам та друзям заслуговують на повагу.

Колектив кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин і факультету ветеринарної медицини щиро сумують з приводу важкої втрати і висловлюють глибоке співчуття родині, друзям та колегам.

 Похорони Г.М. Калиновського відбудуться сьогодні, близько 15-00, на кладовищі с.Софіївська Борщагівка .

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook