Підвищити якість підготовки на факультеті ветеринарної медицини

11 лютого 2020 року
НУБіП України

 

 

     Наприкінці січня ректору Станіславу Ніколаєнку декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський адресував службову записку. Головний її лейтмотив – факультет повинен розвиватися і дороговказом на цьому шляху має бути якісна підготовка фахівців. Як її забезпечити? Окрім наявного сучасного обладнання, задоволення всіх вимог і стандартів, високоякісного навчально-методичного забезпечення потрібен також і добрий кадровий потенціал та керована структура.

     У 2016 році, зазначає декан Микола Цвіліховський, пройшов перший етап оптимізації мережі кафедр. Тоді з 14 кафедр на факультеті почали працювати 11. Це не було суто механічне об’єднання. Синергетичного ефекту досягли завдяки прикладенню зусиль викладачів і науковців споріднених профілів. Другий етап, зазначив декан, потрібно робити вже сьогодні, аби встигати за вимогами, розвиватися і залишатися найкращими.

     Окрім реорганізації кафедр, Микола Цвіліховський, провівши попереднє обговорення в колективі, на самих кафедрах, презентував ректору Станіславу Ніколаєнку консолідовану думку: потрібно оновити і їхнє керівництво, довіривши перспективним викладачам-вченим.
     Так, кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології і епізоотології та організації ветеринарної справи об’єднати в одну – мікробіології і епізоотології. Виконувати обов’язки керівника кафедри запропоновано доценту, кандидату ветеринарних наук Володимиру Мельнику.

     Кафедри ветеринарно-санітарної експертизи і гігієни тварин та санітарії ім. проф. А.К. Скороходька реорганізувати в кафедру ветеринарної гігієни, санітарії і експертизи ім. проф. А.К. Скороходька. Виконувати обов’язки керівника кафедри запропоновано доценту, кандидату ветеринарних наук Марії Кучерук.

     Кафедри фармакології та токсикології і паразитології та тропічної ветеринарії реорганізувати в кафедру паразитології і фармакології. Виконувати обов’язки керівника кафедри запропоновано доценту, кандидату ветеринарних наук Вадиму Іщенку.

     На співбесіді у ректора Станіслава Ніколаєнка всі претенденти, які, до речі, беруть зобов’язання максимально швидко захистити докторські дисертації, висловили впевненість в своїх силах і бачать перспективні шляхи розвитку підрозділів. У свою чергу очільник університету зазначив, що основним у діяльності завідувача кафедри є не стільки адміністративний вплив, скільки авторитет, власний приклад, вимогливість до себе, дисципліна і постановка високих цілей. А для факультету в цілому є перспективою запровадження повністю англомовної підготовки лікарів ветеринарної медицини англійською мовою.

     Прийняті рішення будуть належним чином оформлені, а новоспеченим керівникам кафедр, їхнім колективам та всьому колективу факультету – успіхів у роботі та нових звершень!

Денис Рудень
 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook