V Міжнародний науково –практичний семінар «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві»

7 лютого 2020 року
     7 лютого 2020 року в 10 корпусі НУБіП України відбувся науково - практичний семінар по біоенергетиці.  Представлена на конференції тематика була суттєво ширшою ніж питання біоенергетики або біоекономіки (цей термін також використовується). До речі, за розглядом та обговоренням доповіді здобувача - докторанта кафедри економічної теорії Лимар В. з'ясувалося, що, на жаль, біоекономіка в Україні існує лише у вигляді поняття (білий колір на місці нашої країни на фоні «розфарбованої» карти Європи). Однак концепцію її розвитку вже створено. Проте прогнозу її трансформації в реальну біоекономіку в якійсь перспективі озвучено не було. 
   Факультет інформаційних технологій було представлено чотирма доповідями, з яких було озвучено дві: «Цифрові платформи для розвитку аграрного виробництва» (ст. викл. С.Саяпін) і «Підвищення акцизу на дизельне паливо, як шлях підвищення енергетичної безпеки» (аспірант Ю.Нам’ясенко).   Обидві доповіді в якості обґрунтування пропонованого бачення розвитку представлених напрямків містили добірки вихідних та розрахункових даних з використанням економетричного апарату.
   Якщо робота Ю.Нам'ясенко демонструвала технічні можливості кафедри моделювати наслідки процесів державного регулювання, то в доповіді С.Саяпіна було представлено концепцію бінарної (поєднання потенціалу дослідницьких університетів з вже існуючим дорадництвом на базі цифрової платформи) дорадчої служби України як напрямок цифрової трансформації цієї сфери.
    Представлені доповіді викликали жваву дискусію. На жаль, концепція цифрової економіки (прийнята урядом Гройсмана у 2018 році) і яку вже тривалий проміжок часу підтримує кафедра економічної кібернетики НУБіП, погано стикується з традиційними підходами української економічної думки, що виявилося у процесі дискусії. До речі, стаття співробітників кафедри економічної кібернетики про внесок української економічної думки в жалюгідний стан нашої економіки найближчим часом з’явиться на сторінці кафедри.
Зав. кафедрою економічної кібернетики,

 професор, А.Скрипник 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook