Запрошуємо пізнати більше про декоративне птахівництво

7 лютого 2020 року

     Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» студенти Університету мають право на вибір навчальних дисциплін у межах, передбачених відповідною освітньою програмою та навчальним планом. У листопаді 2019 року ректоратом нашого університету схвалено «Перелік дисциплін за вибором студентів бакалаврату усіх факультетів та ННІ». До переліку увійшло 105 дисциплін, які будуть викладатися студентам у 2020-2021 навчальному році. Серед них – дисципліна «Декоративне птахівництво», запропонована факультетом тваринництва та водних біоресурсів.

   У програмі дисципліни передбачено вивчення сучасного стану і перспектив розвитку декоративного та аматорського птахівництва, біологічних особливостей та етології птиці різних видів, особливостей годівлі, розведення, утримання та відтворення декоративної птиці в умовах особистих, фермерських та присадибних господарств, організацій, мисливських господарств, зоологічних парків, а також можливостей використання продукції декоративного птахівництва. Студенти набуватимуть теоретичних знань і практичних навичок щодо роботи з декоративною птицею відповідно до її призначення і подальшого використання, будуть ознайомлені з вимогами міжнародних стандартів до декоративних порід птиці, організації і участі у конкурсах, виставках, клубах аматорського птахівництва; набудуть навичок розробки бізнес-проектів у сфері декоративного, аматорського, мисливського птахівництва.

   Кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, яка забезпечує викладання цієї дисципліни, має висококваліфікованих фахівців, які постійно підвищують свій професійний рівень, та значні напрацювання у даному напрямі. У віварії кафедри утримуємо, поряд із сільськогосподарською птицею, голубів різних порід, папуг-нерозлучників, від яких успішно отримуємо пташенят, маємо досвід утримання павичів та фазанів. Студенти факультету, поряд із вивченням технології виробництва продукції птахівництва, завжди цікавляться нашою декоративною птицею, а гуртківці кафедри мають і значні наукові напрацювання: участь у наукових конференціях з доповідями (В. Матвійчук – Розведення голубів породи кінг, І. Тищук, М. Матвійчук – Розведення нерозлучників (Agapornis) у неволі, О. Войтюк – Особливості утримання великого жовточубого какаду (Cacatua galerita) у неволі), опублікована стаття у науково-виробничому журналі «Сучасне птахівництво» – І. Тищук, М. Матвійчук «Про нерозлучників (Agapornis.

   Фахівці кафедри постійно приймають участь у проведенні конкурсів та виставок-ярмарків декоративних, екзотичних та співочих птахів, голубів, мають налагоджені виробничі зв’язки з фахівцями зоопарків, натуралістичних центрів, заповідників тощо. Так, наприкінці січня у рамках виставки-конкурсу «Голуб миру – 2020», проведення якої організувала Всеукраїнська асоціація голубівників, відбулась зустріч доцентів кафедри В.В.Мельник та С.М.Базиволяк з президентом асоціації Ю.О.Алєксєєвим, віце-президентом В.П.Гнатюком, почесним голубівником м. Києв М.П.Ковальовим, де було обговорено шляхи подальшого співробітництва.

   Тому запрошуємо усіх бажаючих пізнати більше про птахівництво, додати барв у своє життя й поринути у захоплюючий світ декоративних птахів!

Наталія Прокопенко,

завідувач кафедри технологій у

птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook