В Києві пройшла друга міжнародна конференція «Лабораторія no-till 2020»

5 лютого 2020 року

          В останню декаду січня на базі торгово-промислової палати України м.Київ, проходила друга міжнародна конференція «Лабораторія No-till 2020».

Активну участь в її роботі взяли студенти-гуртківці кафедри землеробства та гербології Ящук Ангеліна, Ласкава Юля, Сайдак Олексій (4-й курс), Курмаз Владислав (магістр 1-го року), Ящук Тетяна, Підгорний Валентин, Каращук Тимофій (2-й курс),  Савченко Андрій, Гайдук Владислав (2-й курс с/к), Головченко Вячеслав, Іваницький Євген, Чебуніна Єлизавета (3-й курс). 
  
 Ця подія зібрала фермерів, керівників та фахівців агропідприємств, які працюють або планують працювати за технологією no-till. На даній конференції зібралися 350 однодумців з 15 країн світу. Вони обмінювалися досвідом та своїми напрацюваннями. Перед учасниками конференції з доповіддю про вирішення проблеми забур’яненості посівів за нульового обробітку ґрунту виступив доцент кафедри землеробства та гербології Микола Косолап.
 
 
 
 У цьому році програмою конференції «Лабораторії No-till» було вперше проведено «Воркшоп для ноутіллерів-початківців». Захід передбачав розкриття особливостей системи землеробства no-tillдля аграріїв початківців, що перейшли, або планують перейти на дану систему. Учасникам було запропоновано живу дискусію з досвідченими виробничниками, науковцями. Представлені стерньові сівалки, дрони, біопрепарати, література по технології no-till та інше.
 
 
 
Підсумовуючи результати роботи конференції слід відмітити, що система землеробства no-till набуває поширення у виробництві. Проходить її удосконалення і адаптація до умов України. Активна участь студентів в даному заході свідчить про їх зацікавленість у вивченні нових технологій в землеробстві, а напрями наукових досліджень кафедри відповідають вимогам сьогодення.
 
 
                    Ангеліна Ящук, студентка агробіологічного факультету
Микола Іванюк, доцент кафедри землеробства та гербології

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook