Кафедра землеробства та гербології активно розпочала новий семестр

4 лютого 2020 року

    Ось і закінчились студентські зимові канікули. Наповнились гомоном корпуси університету. Зранку студенти зайняли навчальні аудиторії. Відновився активний навчальний процес. Його якість в значній мірі залежить від роботи факультету, що була проведена колективом після новорічних свят.

Співробітниками кафедри землеробства та гербології протягом січня велась активна робота з різних напрямків діяльності. Науково-педагогічні працівники активно працювали над оновленням навчально-методичного забезпечення дисциплін, які веде кафедра. Були оновлені і передані до друку низка методичних вказівок з вивчення окремих розділів дисциплін «Землеробство», «Гербологія», «Технологія виробництва продукції рослинництва» та ін. для різних спеціальностей. Активно ведеться розробка електронних курсів дисциплін для проходження їх атестації, що відбудеться навесні.
Кафедра продовжує оновлення матеріально-технічного забезпечення. Протягом літньо-осіннього періоду в значній мірі оновлено меблі в більшості аудиторій кафедри. В навчальній лабораторії «Агрофізичні властивості ґрунту» (ауд. 11 к.7)  повністю замінені лабораторні столи. Протягом січня силами науково-педагогічних працівників і лаборантів повністю відновлено аудиторні меблі за якими навчаються студенти.
Відповідно до університетської програми енергозбереження, переобладнано всі світильники під енергоощадні і замінено 148 ламп в навчальних лабораторіях (аудиторії 7, 11), навчально-науковій лабораторії «Гербологія» (аудиторія 31-б), викладацьких та лаборанській кімнатах (аудиторії 11-а, 31-б, 32), кабінеті завідувача кафедрою (аудиторія  36).
 
 
 
Відновилась і профорієнтаційна робота. З початком занять в загальноосвітніх школах, викладачами було проведено зустрічі з учнями випускних класів в різних регіонах держави. Зокрема доцент Валентина Рожко провела зустріч з 11-м класом Ряшківської ЗОШ Прилуцького району Чернігівської області, в процесі якої виявили бажання вступити на навчання на агробіологічний факультет 3 майбутніх випускники. Доцент Микола Іванюк зустрічався з учнями Красненської ЗОШ Бахмацького району Чернігівської області, два кращі випускники якої також заявили про бажання навчатись в НУБіП України.
Як підсумок, хочеться виразити впевненість, що завдяки системній, щоденній роботі кожного НПП кафедри, створюються сприятливі умови для виконання основного нашого завдання – підготовка висококваліфікованих фахівців.   
 
 
 

Микола Іванюк, доцент кафедри землеробства та гербології 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook