НУБіП України долучився до всеукраїнської акції «Живий ланцюг» в день соборності

22 січня 2020 року
     Рівно 101 рік тому відбулась одна з найбільш знакових подій в історії української державності та національно-визвольних змагань. «Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України», – це цитата з Акта Злуки, який сповіщав про возз’єднання в єдину, незалежну державу та був урочисто проголошений діячами УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві.

 

     Основною традицією під час святкування Дня соборності є “живий ланцюг”. Історія цієї традиції бере свій початок із 1990 року, коли жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили “живий ланцюг”, відзначивши цю історичну дату.
     Саме сьогодні, 22 січня 2020 року, на столичному мосту Патона відбувалась 13 всеукраїнська акція «Живий Ланцюг», яка приурочена цій річниці і до якої долучилися з прапором України та символікою нашого університету директор студентського містечка Сергій Стецюк, заступник директора Максим Лазаріді, фахівці студентського містечка Мирослава Терлецька і Анастасія Солоп спільно із начальником відділу виховної роботи та студентських справ Анною Хижняк та представниками відділу, директорка музею історії НУБіП України Марія Поливач.

     Метою «Живого Ланцюга соборності» є нагадати українцям про визначні дати в історії української державності – 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Це є свідченням того, що саме українці є творцями власної держави.


Мирослава Терлецька,
провідний фахівець студентського містечка

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook