Семінар для НПП факультету

21 січня 2020, 21:32

 У січні місяці науково-педагогічні працівники, не завантажені навчальною роботою, мають можливість присвятити більше часу підготовці наукових проектів, навчально-методичних розробок та вдосконаленню електронних платформ навчальних дисциплін. Для координації цієї роботи 21 січня на факультеті пройшов семінар.

На початку заходу заступник декана Марус О.А. проінформував всіх присутніх про поточний стан справ на факультеті, вказав на головні акценти, які були зроблені адміністрацією нашого вишу за результатами співбесіди, яка відбулась 13 січня, та відмітив основні теми, які обговорювались на семінарі-навчанні із керівниками підрозділів і служб, що відбувся минулого тижня.

Завідувач кафедри технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства Афтанділянц Е.Г. розповів присутнім про результати співпраці із науково-виробничими установами Китаю. Декілька його візитів до цієї країни заклали базис до наукової співпраці між НПП факультету та представниками наукових підрозділів промислових підприємств Китаю.

Тема підготовки заявок на фінансування наукових проектів, які будуть проведені за конкурсом наукових проектів у поточному році, була піднята заступником декана Ромасевичем Ю.О. Він розповів про організацію конкурсу, критерії оцінювання проектів, структуру проектних заявок та вказав рекомендації щодо підготовки проектних заявок від НПП факультету. До обговорення цієї теми долучилися завідувач кафедри конструювання машин і обладнання Ловейкін В.С., який має значний досвід оцінювання подібних проектів, та професор кафедри механіки Чаусов М.Г.

Питання підготовки наукових кадрів та перспективи залучення до наукової роботи студентів буди відображені у виступі професора Ловейкіна В.С. Не дивлячись на значні проблеми у цій роботі все ж таки існують певні невикористані резерви. Однак, тенденції у цій сфері викликають глибоке занепокоєння вчених, які проводять підготовку аспірантів факультету.

Про досвід участі у всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт розповів завідувач кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну Пилипака С.Ф. На даний час кількість призових місць у даному конкурсі є одним із індикаторів, за якими проводиться оцінка роботи ЗВО. Участь у таких конкурсах є важливою і тому, що дає можливість успішного працевлаштування найбільш обдарованих студентів.

Загалом участь у роботі семінару дала можливість обміну інформацією серед НПП факультету у галузях наукової та методичної діяльності.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook