Основні завдання відокремлених підрозділів на 2020 рік

21 січня 2020 року
     Традиційно новий рік у відокремлених підрозділів розпочинається з обговорення із керівництвом університету основних досягнень та здобутків попереднього року, спільного аналізу існуючих проблем, узгодження пріоритетних напрямків діяльності закладів у новому році.

     Цього року співбесіди проходили як в традиційному так і в он-лайн режимах, що дозволило долучити до обговорення не тільки адміністрацію структурних підрозділів але й більш широку аудиторію.

  

  

     Із головних спільних завдань 2020 року: первина акредитація низки спеціальностей ОС бакалавр згідно нових вимог НАЗЯВО (Бережанський, Ніжинський, Рівненський коледжі), ліцензування нових спеціальностей, що користуються попитом на ринку праці: кібербезпека, міжнародні відносини, туризм, журналістика, соціальна робота тощо; надання допомоги студентам у підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання та єдиного вступного іспиту з іноземної мови, що забезпечуватиме їх успішний вступ на продовження навчання на ОС бакалавр, магістр; чітке дотримання норм академічної доброчесності усіма учасника освітнього процесу; підвищення кваліфікації і стажування науково-педагогічних і педагогічних працівників на підприємствах і установах, підготовка науковців на базі університету; покращення якості навчання, зміцнення матеріальних баз, упровадження передових технологій, збільшення спеціального фонду, економне використання енергоносіїв, паливно-мастильних матеріалів, підвищення відповідальності за виконання обов’язків кожного члена трудового колективу.

     За результатами співбесід керівники відокремлених підрозділів отримали ряд доручень, основні з яких:

  • імплементація Закону України «Про фахову передвищу освіту»;
  • розширення співпраці з місцевими органами влади, депутатами різних рівнів, роботодавцями, бізнесом;
  • недопущення скорочення контингенту студентів;
  • урізноманітнення форм профорієнтаційної робити з висвітленням у соціальних мережах;
  • збільшення кількості абітурієнтів, які вступають до базового закладу.

    Також ректор університету Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на сучасних підходах до навчання, організації короткотермінових курсів підготовки та підвищення кваліфікації фахівців за низкою спеціальностей, наприклад: у Немішаївському агротехнічному коледжу (Альохін В.І.) – сироваріння, переробка м’яса, електрогазозварювання; у Боярському коледжу екології і природних ресурсів (Кропивко С.В.) – бджільництво, квітникарство; у Заліщицькому аграрному коледжу імені Є. Храпливого (Глова В.С.) овочівництво відкритого і закритого ґрунту; у Бобровицькому коледжі економіки та менеджменту ім. О. Майнової – бухгалтерія, облік, фінансування та ряд інших.

     Підводячи підсумки ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив, що усі відокремленні підрозділи продемонстрували у 2019 році зростання кількості вступників, успішну реалізацію ступеневої освіти, поліпшення якості кадрового складу, запровадження елементів дуальної освіти, зміцнення матеріально-технічних баз. Подякував за успішну пройдену роботу у минулому році та побажав успіхів у новому календарному році.

  

Богдан Опальчук,
заступник начальника відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook