Майбутня журналістка Аліна Шульгіна для здобуття вищої освіти обрала НУБіП України: життя можливе лише тут і зараз

17 січня 2020 року
НУБіП України

 Інтерв’ю з молодою людиною, яка обрала своїм майбутнім фахом журналістику – це напрочуд цікаво. Саме тому нашою співрозмовницею сьогодні стала Шульгіна Аліна, яка для здобуття вищої освіти обрала Національний університет біоресурсів і природокористування України.

  Аліно, розкажи, будь ласка, про себе і чому для навчання ти обрала НУБіП України?

     – Я уроженка сонячного міста Одеса – неповторного, яскравого, самобутнього міста, батьківщини Анни Ахматової, Ісака Бабеля, Леоніда Утьосова та цілої плеяди видатних літераторів, музикантів та вчених, де над трагічними та героїчними епізодами історії завжди звивається непередаваний одеський гумор і в чиїх затишних двориках народжуються найкращі в світі анекдоти. Можливо, саме це і мотивувало мій вибір майбутньої професії. Все життя я мріяла стати журналістом, але доля звела з театральним навчальним закладом, який я не закінчила. Сьогодні я не шкодую, що так склалось, адже здобувши невеличкий досвід у професії актора, який буде мені корисним, я таки повертаюсь до своєї мрії…

  • Чому ти вирішила здобувати вищу освіту?

     – В наш час глобалізації та інтеграції, звичайно, можна працювати і без вищої освіти, але я хочу стати кваліфікованим фахівцем в обраній сфері діяльності, уповні реалізувати свій творчий потенціал, а для цього потрібна фахова вища освіта.

  • Чому саме НУБіП став пріоритетним закладом вищої освіти?

     – Про Національний університет біоресурсів і природокористування України я дізналася на сайті Освіта.ua, коли шукала заклад вищої освіти, в який змогла б подати документи на спеціальність «Журналістика» зі своїми результатами ЗНО. Вирішальними перевагами НУБіПУ стали: поглиблене вивчення іноземних мов, можливість отримання подвійного диплома, практика стажування за кордоном, функціонування різноманітних гуртків і творчих колективів. А також я дуже зраділа, коли побачила, в якому місці розташовується НУБіП: Голосіїв – справжня перлина Києва.

  • Аліно, чому ти обрала професію журналіста і чим вона тебе приваблює?

     – У виборі майбутньої професії мене приваблює те, що журналіст – людина, яка постійно знаходиться у вирі подій, осягає глибинний зміст явищ, їх причини та наслідки, і витлумачує їх для загалу. Журналістика – це можливість самореалізуватися; мати творчу роботу; доносити до людей правду, примножувати в світі добро, боротися за справедливість; впливати на формування громадської думки; спілкуватися з видатними людьми; прожити цікаве життя тощо.

  • Чим цікавишся окрім навчання? Про що мрієш і де плануєш працювати у майбутньому?

     – Вважаю себе різносторонньою і творчою особистістю: окрім навчання захоплююсь театром, танцями, граю на музичних інструментах. Я намагаюсь жити за принципом: тут і зараз. А тому не можу передбачити, що буде завтра. На мою думку, потрібно насолоджуватись кожним моментом життя, а не згадувати «як же було добре вчора», або гадати «а що ж буде завтра». Та попри сказане, я, звичайно, думаю про майбутнє, хоча ні, не думаю, а мрію: я відомий, а відтак, затребуваний журналіст, ведуча власної телепередачі.
     Без сумніву, мої очікування справдяться, дякуючи навчанню в Національному університеті біоресурсів і природокористування України!

Бесіду провела професор кафедри
журналістики та мовної комунікації
Тетяна Семашко

 

 
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook