Підвищення конкурентоспроможності випускника коледжу – головне завдання відокремлених підрозділів університету

15 січня 2020 року
     15 січня продовжилося спілкування керівництва університету з колективами відокремлених підрозділів. Результати роботи закладів у 2019 році та основні завдання на 2020 рік в он-лайн режимі презентували Юрій Садварі директор Мукачівського аграрного коледжу, Володимир Глова директор Заліщицького аграрного коледжу імені Є. Храпливого та Ярослав Корсун – директор Рівненського коледжу НУБіП України.

     Усі три заклади продемонстрували зростання кількості вступників до них у 2019 році, успішну реалізацію ступеневої освіти, що забезпечується у тому числі функціонуванням на їх базі міжкафедральних навчальних лабораторій, поліпшення якості кадрового складу, запровадження елементів дуальної освіти, зміцнення матеріально-технічної бази. За контингентом студентів Рівненський і Мукачівський відокремлені підрозділи входять у десятку кращих аграрних коледжів України.

     Проте розмова, яку вів ректор Університету Станіслав Ніколаєнко, більше зосереджувалася на розв’язанні проблемних питань, серед яких одним із центральних було підвищення конкурентоспроможності випускника коледжу. Адже за новим законодавством при вступі до університету випускникам коледжів доведеться складати зовнішнє незалежне оцінювання, підготувати до успішного проходження якого мають педагогічні колективи коледжів. Рівненський коледж, який цього року вперше випускатиме бакалаврів, має допомогти їм у підготовці до єдиного вступного іспиту до магістратури з іноземної мови та серйозно підготуватися до проходження первинної акредитації у Національному агентстві якості вищої освіти. Саме такі завдання ставилися ректором Станіславом Ніколаєнком, проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашею, куратором Рівненського коледжу Тарасом Євсюковим і куратором Заліщицького аграрного коледжу імені Є. Храпливого Оксаною Тонхою.

  

  

     Окрім спільних викликів, над подоланням яких працюватимуть педагогічні колективи, було обговорено й індивідуальні актуальні питання: завершення будівництва навчального корпусу та ремонт гуртожитку Рівненського коледжу, завершення корчування саду Заліщицького аграрного коледжу імені Є. Храпливого, ліцензування нових, актуальних на ринку праці спеціальностей у Мукачівському аграрному коледжі.

 

     На завершення розмови Станіслав Ніколаєнко подякував колективам закладів за роботу в 2019 році та побажав нових звершень у 2020 році.

Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook