Андріївські вечорниці

13 грудня 2019 року
З-поміж великої кількості зимових свят найочікуванішим та найвеселішим завжди був день Андрія Первозваного (13 грудня), коли, за українським звичаєм, молоді люди збиралися разом на вечорницях, влаштовуючи забави, веселощі, ворожіння.
11 грудня  у коледжі відбулися Андріївські вечорниці, які провели мешканці гуртожитків коледжу на чолі із вихователем Протасевич Л. А. Глядачі  мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості вечора на Андрія, відчути красу та поезію давніх обрядів та  особисто взяти активну участь у конкурсах та традиційних ворожіннях.
Усі присутні були вражені цікавою  і пізнавальною програмою, щедрою гостиною.
Народні пісні, щирий сміх, приємна атмосфера залишили незабутні враження і теплий спогад. Усі учасники вечорниць могли скуштувати традиційні українські страви: вареники, пиріжки, які манили своїм чудовим запахом.
На Андріївських вечорницях студенти коледжу ще раз довели, що у нашого народу багаті та цікаві обряди та традиції, залишені в спадок від наших бабусь і дідусів. Їх потрібно пам’ятати та шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише пам’ятаючи наше славне минуле.
 

Протасевич Л.А., вихователь гуртожитку №2 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook