Опановувати дисципліну «Клінічна лабораторна діагностика» краще з новими мікроскопами

8 січня 2020 року

     Факультет ветеринарної медицини НУБіП України проводить підготовку студентів за новою магістерською програмою «Ветеринарна лабораторна діагностика». До складу цієї програми входить дисципліна «Клінічна лабораторна діагностика». Під час вивчення  цієї дисципліни головну увагу спрямовано на самостійну практичну роботу, де студенти в зразку крові повинні визначити кількість еритроцитів, лейкоцитів, вивести лейкограму, визначити величину гематокриту і вміст гемоглобіну та  проаналізувати мазок крові і отримані результати морфологічного дослідження. 

     Щоб забезпечити робоче місце кожному студенту в групі і навчання було ефективним кафедра терапії і клінічної діагностики закупила ще 7 нових мікроскопів. Один з мікроскопів – тринокулярний, з перехідною камерою, за допомогою якої виводяться зображення на екран монітора. Звичайно, працювати на новій сучасній лабораторній техніці приємно і студентам і викладачам, оскільки зображення можна збільшити, сфотографувати, зафільмувати чи переслати для надання консультаційної допомоги. 
     Також, в допомогу студентам цієї дисципліни розроблений електронний навчальний курс «Клінічна лабораторна діагностика» (автори: доц. Бойко Н.І.,  доц. Немова Т.В.), у якому викладені методичні матеріали для опанування дисципліни «Клінічна лабораторна діагностика».
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н.І.
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Немова Т.В.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook