Гурток англійської мови в Ірпінському академічному ліцеї НУБІП України: обговорення “Улюблених жанрів кінематографу”

1 січня 2020, 12:58

У рамках співпраці НУБіП України з одним із відокремлених структурних підрозділів – Ірпінським академічним ліцеєм НУБіП України 18.12.2019 р. відбулося чергове заплановане заняття гуртка з англійської мови для учнів 9-11 класів. Перш за все, варто зазначити загальну атмосферу, що панує у ліцеї. Це – унікальне поєднання вимогливого ставлення до рівня знань, дисципліни та поваги до учнів. Учні володіють досить глибокими знаннями з англійської мови та зацікавлені у її поглибленому вивченні.

Для проведення заняття було обрано тему, яку учні ліцею попередньо самі запропонували для обговорення, а саме: «Улюблені жанри фільмів». Під час заняття учнів було ознайомлено з різними жанрами кінематографу, професіями людей, які задіяні у процесі створенні фільмів, автоматизовано вживання нових лексичних одиниць у комунікативних ситуаціях. Учні уявили себе кінорежисерами, яких було запрошено до НУБіП України читати лекцію з кінематографу. Учням потрібно було представити студентам Університету переваги та недоліки процесу створення кіно.

У навчальних, виховних та розвиваючих цілях було продемонстровано уривок з американського фільму, знятого на реальних подіях «У гонитві за щастям» із Уіллом Смітом у головній ролі. Фільм викликав велике зацікавлення в учнів, що стимулювало активне обговорювання сюжету. Слід зазначити, що учні вміло оперують як лексичним, так і граматичним матеріалом на рівні понадфразової єдності, проявляють стійкі уміння і навички у ситуаціях усного спілкування.

Розвиток інтересу учнів до вивчення іноземних мов є, по-перше, могутнім фактором розвиваючого впливу на дитину в цілому, по-друге, – засобом удосконалення таких комунікативних умінь, як чітке оформлення думки, формулювання запитання, ведення діалогу, по-третє, – потужним джерелом нової соціокультурної інформації, яка потребує з боку дитини постійного аналізу, порівняння, оцінювання тощо. Поєднання цих трьох чинників зумовлює суттєві можливості іноземної мови у формуванні мислення дитини. Учні ліцею виявляють великий інтерес до вивчення іноземної мови, тому вони дуже зацікавленні у проведенні гуртків з англійської мови викладачами НУБіП України і чекають на нові цікаві теми для обговорення на наступних засіданнях гуртка.

Яна Бут,
старший викладач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook