Магістри ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження успішно захистили магістерські роботи

20 грудня 2019 року

У ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбулися захисти магістерських робіт студентів  спеціальностей 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» та 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» освітньо-професійної програми підготовки. Необхідно відмітити актуальність, новизну, практичну направленість та достатньо високий рівень захисту. Члени ДЕК проявили високу вимогливість як до представлених на захист робіт, так і до самого їх захисту.

Слід зауважити, що випускники працювали над новими та сучасними розробками в сфері електротехнологій, енергозбереження та енергопостачання. Багато випускних робіт стосувалися модернізації, реконструкції та удосконалення існуючих технології та систем енергозабезпечення, як фермерських господарств, так і об’єктів електропостачання.

При написанні магістерських робіт широко застосовувалися сучасні методи досліджень та економічних розрахунків. Всі роботи містять самостійні і оригінальні висновки. Ряд магістерських робіт були апробовані на науково практичній конференції студентів «Енергозабезпечення, електротехнології, електротехніка та інтелектуальні управляючі системи в АПК» та інших науково-практичних конференціях України. Результати захисту випускників показали їх зацікавленість в своїй професійній діяльності і наявність необхідного рівня підготовки до неї.

Студенти-енергетики представили випускні роботи на засіданні екзаменаційних комісій, які очолили д.т.н., професор Заблодський Микола Миколайович, д.т.н., професор Горобець Валерій Григорович, генеральний директор «Дельта Вилмар» Садовий Євген Анатолійович. Цікаві результати при цьому продемонстрували Павло Рудевич, магістр кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, головним завданням роботи якого було дослідження та розробка енергоефективного технологічного комплексу з температурної обробки металів. Визначені параметри такої обробки викликають практичну зацікавленість і можуть бути впровадженні у виробництві, Чернишов Даніїл Олексійович випускник кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова з розробкою автономної системи електроживлення сільського населеного пункту, Сергій Гавриленко випускник кафедри теплоенергетики запропонував модернізацію систем теплопостачання ПАТ «Кагарлицьке» м. Кагарлик Київської області з використанням твердопаливних котлів та Костянтин Ковтун кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка спеціальності 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології з дослідженням та вдосконалення роботизованого комплексу моніторингу параметрів мікроклімату у теплиці.

В цілому, студенти виявили високу теоретичну та практичну підготовку, вміння самостійно вирішувати поставлені завдання, проводити аналіз отриманих результатів, тому всі сімдесят молодих інженерів заслужено отримали позитивні оцінки за представлення своїх випускних робіт.

Вітаємо молоде покоління інженерів, зичимо удачі в їхній майбутній діяльності!

Олексій Романенко,

заступник директора ННІ енергетики,

автоматики і енергозбереження

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook