Бесіди зі студентами підзвітних груп першого курсу спеціальності «Деревообробні та меблеві технології»

15 грудня 2019, 11:35

 

   Упродовж семестру зі студентами було проведено ряд бесід відповідно до плану роботи наставника.
  На початку вересня проведено знайомство студентів груп з кафедрою технологій та дизайну виробів з деревини та з кодексом студента ННІ лісового і садово-паркового господарства. За потреби проводилися індивідуальні бесіди із студентами, старостами, обговорення та підсумки навчання.

  Проводяться також тематичні бесіди. 23 жовтня проведено бесіду на тему «Шкідливі звички, їх вплив на організм людини». Мета заходу – сформувати у студентів переконання про шкідливий вплив тютюнокуріння на організм людини.

   6 листопада проведено бесіду-дискусію на тему «Лідерські якості, формування громадської активності». 

  Педагогічний супровід процесу формування лідерських якостей має включати спонукання студентів до використання методів самовиховання: самопізнання, самоаналізу, самопримусу, самонавіювання, самоконтролю, самозвіту тощо. Ці методи при відповідній мотивації дозволяють особистості цілеспрямовано розвиватися, реалізуючи лідерський потенціал, накопичуючи досвід лідерської поведінки. У ході обговорення встановлено, що педагогічними умовами, які забезпечують ефективність моделі формування лідерських якостей студентів ВНЗ є: мотивація студентів до лідерства; готовність наставників до формування в студентів лідерських якостей; формування громадської думки, яка стимулює лідерську поведінку студентів; розвиток дієвих форм студентського самоврядування; теоретична підготовка студентів з лідерології.
 

   У всі часи люди особливу увагу звертали на своє здоров’я, піклувалися про нього, винаходили все нові й нові ліки від хвороб і способи зміцнити свій організм і залишатися бадьорими на довгі роки.


4 грудня для студентів 1 курсу була проведена бесіда «Здорове харчування».


   Мета бесіди – ознайомити студентів із визначенням понять «здоров’я», «здоровий спосіб життя», «здорове харчування»; визначити залежність здоров’я людини від соціальних, кліматичних умов, зовнішніх факторів, впливу шкідливих звичок; виховувати прагнення берегти своє здоров’я, як найдорожчий скарб, вести здоровий спосіб життя.

Бережіть здоров’я, зміцнюйте і примножуйте його. І пам’ятайте, що здоров’я — найцінніший скарб, і від вас залежить, чи зумієте ви зберегти його на довгі роки. Саме від нас з вами залежить здоров’я нації.

Олександра Горбачова,
куратор, доцент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

 






 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook