Як правильно харчуватись: вчені НУБіП розповіли про дієтичні добавки

15 грудня 2019 року
     «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?» — так називалась перша науково-практична конференція, яка відбулась у Києві.

    Організатори конференції — Асоціація дієтологів України та Національний університет біоресурсів і природокористування (НУБіП).

     На думку експертів, проблеми зі здоров`ям нації пов`язані з недостатньо збалансованим харчуванням. Вирішенням цієї проблеми займаються в НУБіП — на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     — Ми вже відкрили спеціальність 229 — «Громадське здоров’я». Перший набір студентів розпочнеться в наступному році, — розповідає декан факультету, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко.

     У нинішніх умовах «харчова» ситуація ускладнюється протистояннями між двома таборами: з одного боку — домінують інтереси виробників продуктів, з іншого — офіційна медицина і здоров`я населення.— Зважаючи на дефіцит величезної кількості цінних компонентів, потрібно вживати дієтичні добавки. Це треба робити з точки зору доказової медицини, а не хаотично, — вважає віце-президент Асоціації Олександр Мартинчук.

     — Дієтичні добавки є перехідним періодом у лікуванні між дієтотерапією та фармокологотерапією. Ми можемо очікувати достатньо важливі фізіологічні ефекти в їх застосуванні, що призводить до швидшого одужання пацієнтів і запобігання багатьох хвороб, — прогнозує президент Асоціації Олег Швець.

     Згідно з нещодавніми дослідженнями, овочевий раціон українців — майже вдвічі нижче норми: 174 грами замість необхідних 300.

     Прикро вражає й доволі низький рівень споживання бобових: 9 грам проти рекомендованих 75.

     Через нестачу рослинної їжі та молочних продуктів серед населення зростає ризик хронічних захворювань.

Валентин Ковальський

За матеріалами сайту vechirniy.kyiv.ua 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook