Майбутня перекладачка Загребельна Світлана: мій правильний вибір – гуманітарно-педагогічний факультет НУБІП України

13 грудня 2019 року

Наша сьогоднішня співрозмовниця – студентка 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності «Філологія» – Загребельна Світлана.

- Світлано, ось вже майже півроку пройшло з того часу як ти стала студенткою, вітаємо тебе! Закінчується перший семестр, і які твої враження від навчання в НУБІП України?

— Щиро дякую!! Серед усіх прийнятих людиною рішень найважливішу роль і вплив відіграє вибір життєвого шляху. Потреба у цьому виборі виникає тоді, коли людина починає усвідомлювати себе в суспільстві й міркувати про свої прагнення. Про НУБіП України я довідались від своєї тітки Олени Лаути, яка працює на кафедрі філософії гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Вона часто розповідала мені про переваги навчання в НУБіП України та запрошувала навчатись на гуманітарно-педагогічному факультеті. Ще з 10-го класу я разом зі своїми однокласниками неодноразово відвідувала Дні відкритих дверей НУБіП України, День Університету, брала участь в Сковородинських навчаннях кафедри філософіі, які проводяться як для студентів, так і старшокласників, в олімпіадах для абітурієнтів з української мови та з історії України. В 11 класі я вступила на підготовчі курси до вступу в НУБіП, і не пожалкувала про це жодного разу, бо саме вони допомогли мені краще підготуватися і скласти ЗНО на досить високі бали. Тому, ставши студенткою першого курсу, я відчула себе як вдома!.

- Ти обрала спеціальність «Філологія». Яку іноземну мову вивчаєш? Що вплинуло на твій вибір?

Я обрала для себе спеціальність «Філологія (переклад)», перша мова – німецька, друга – англійська. На мою думку, це перспективна спеціальність, яка дозволить мені стати гарним мовником-перекладачем, дасть можливість подорожувати світом, спілкуватись з людьми в різних країнах, мати гарну професію, що дозволить реалізувати себе, насамперед, в Україні. З дитинства я займалась поглибленим вивченням німецької мови, брала активну участь у районних та обласних олімпіадах, конкурсах МАН, конференціях. Мрію побачити світ, познайомитися з іншими культурами, традиціями інших
народів, розширити свій світогляд, а заодно й перевірити свої мовні знання на практиці. 

- Чому ти обрала саме гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України для здобуття вищої освіти?

- Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. А гуманітарно-педагогічний факультет, на чолі з деканом Василем Шинкаруком, є одним з провідних факультетів. Вступивши до нього, я потрапила в дружню родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Впевнена, що здобута освіта дозволить почуватися мені  конкурентоспроможною на ринку праці. Наш світ швидко змінюється, деякі професії зникають, а на зміну їм приходять нові. НУБіП України – це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними університетами світу, тому маю надію стати фахівцем європейського та світового рівня та бути успішною у швидкозмінному світі.

- Чому ти вирішила зайнятися профорієнтаційною роботою?

— Нещодавно я відвідала Великодимерське НВК Броварського району Київської області, випускницею якого я і була. В 11-х класах навчається багато моїх друзів. Тому й хотіла, власне, поділитися з ними враженнями про навчання в НУБІП України, про мій рідний гуманітарно-педагогічний факультет, та рекомендувати їм, не задумуючись обирати наш флагман освіти та науки! Я впевнена в правильності свого професійного вибору та хочу допомогти друзям зорієнтуватися у виборі майбутньої професії. Розповідаючи своїм друзям про університет, я наголошую на тому, що по-перше, викладацький склад на факультеті – чудовий. По-друге, є гуртожиток, який знаходиться неподалік від навчальних корпусів, по-третє, по зрівнянню з іншими вузами, доступні ціни за навчання, по-четверте, цікаве студентське життя.

- Світланко, а чого очікуєш від навчання в нашому університеті?

- Я знаю, що на гуманітарно-педагогічному факультеті є можливість не тільки здобути професію перекладача, але й отримати подвійний диплом в європейському вузі. Ще одна моя заповітна мрія - побувати в Китаї, познайомитись з давньою та цікавою культурою, з особливостями побуту, національними традиціями, специфікою світорозуміння китайців. Знаю, що наші студенти-перекладачі вже кілька років поспіль не тільки відвідують Китай, але й проходять стажування в Шеньянському аграрному університеті. Але така можливість надається тільки найкращим студентам, які мають високі досягнення в навчанні та гарні знання з іноземної мови. Тому зараз, готуючись до своєї першої сесії, дуже хвилююся…Зараз я розумію, що все залежить тільки від мене. Лекції, семінари, конференції – досвід, який ти маєш обов’язково отримати… Твої перші заліки та іспити… Усе це буде для мене вперше.. Ще хочеться поїздити по всьому світу, в майбутньому – виграти гранд або взяти участь в міжнародному проекті, і потрапити до Німеччини, Австрії задля вдосконалення своїх знань та навичок.

- То, можливо, Світлано, ти й своє майбутнє бачиш десь за кордоном?

- Як раз ні! Я не уявляю свого майбутнього поза межами рідної країни, адже тут мої батьки, рідні, друзі… Для нашої держави зараз непрості часи, але я вболіваю за долю України,  за її майбутнє.. Я вважаю, що кожна людина повинна усвідомлювати свою особисту вілповідальність та важливість для розвитку, для прогресу країни. Я впевнена в тому, що лише своїми зусиллями ми зможемо зробити країну процвітаючою, і вірю, що зовсім скоро ми зможемо по-справжньому пишатися та радіти, що живемо саме в Україні!

- Чого ти хочеш побажати всім напередодні новорічних свят?

- Я рада, що не помилилася у своєму виборі і він мене не розчарував. Я вдячна найкращому деканові Василю Дмитровичу Шинкаруку за підтримку в процесі адаптації до студентського життя, вдячна завідувачці кафедри іноземних мов і перекладу Світлані Миколаївні Амеліній за увагу до кожного студента, вдячна викладачам гуманітарно-педагогічного факультету за вимогливість та професіоналізм…Я добре пам’ятаю про теплі, гостинні зустрічі з викладачами кафедри філософії, які приймали нас, ще абітурієнтів, під час відвідин університету. Та й зараз вони постійно підтримують та піклуються про своїх підопічних, яких запросили на навчання. Я переконалась, що всі працівники гуманітарно-педагогічного факультету завжди відкриті до діалогу, цікаві особистості, справжні фахівці своєї справи. Впевнена я й в тому, що дні навчання в найкращому університеті на найкращому факультеті стануть для мене щасливими і радісними. 

Всім хочеться побажати успіхів, добра і миру! Мрійте, сміливо крокуйте уперед інехай всі ваші мрії здійсняться!

Майбутнє чекає на нас!

Розмову провели
завідувачка кафедри філософії
Інна Савицька та доцент Олена Лаута
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook