У ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбулися постерні презентації досліджень магістрів

12 грудня 2019 року

    Протягом листопада-грудня 2019 року значна увага студентського і викладацького складу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» була звернена на важливий завершальний етап підготовки магістрів другого року навчання, а саме – постерних презентацій магістерських робіт. Користь і важливість подібних заходів, що передбачені Положенням про підготовку магістрів у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» не піддається ніяким сумнівам, адже вони необхідні для узагальнення і систематизації 1,5-річного дослідження, а також відточування майстерності стисло та змістовно доповідати про результати проробленої роботи.

    Цього року 158 студентів магістратури факультетів економіки і природокористування, агроінженерного, енергетики та електротехніки будуть отримувати диплом магістра, що стане для них вхідним квитком до професійної діяльності.

   У конференціях, крім власне магістрів та їхніх керівників, взяли участь завідувачі випускових кафедр, декани факультетів, заступник директора та викладачі  інституту.

   Магістри демонстрували чітке визначення теми, мети, завдань своїх робіт, методів досліджень, професійно сформульовані висновки.

210

28   Постерні презентації згідно графіку розпочали на факультеті енергетики та електротехніки. Тематика магістерських робіт охоплювала широкий спектр досліджень, а саме: обґрунтування та дослідження характеристик електротехнічних установок з відновлювальними джерелами енергії, реконструкція систем електропостачання та дослідження джерел енергії електричних мереж, модернізація релейного захисту та автоматики, підвищення енергоефективності технологічних систем, удосконалення систем електрозабезпечення підприємств тощо. Особливу увагу привернули наступні магістерські роботи: «Дослідження енергетичних та економічних показників при обґрунтуванні методики розрахунку різних типів сонячних колекторів» (Віталій Польовий, науковий керівник проф. Козирський В.В.), «Дослідження режимів керування та функціонування розосереджених джерел енергії в електричних мережах СП «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго» (Сергій Кудра, науковий керівник доц. Бунько В.Я.) та ін.

2623   Представлені результати досліджень магістерських робіт отримали схвальні відгуки, а деякі з них рекомендовані до впровадження у виробництво.

DSC0027IMG6861   На факультеті економіки і природокористування постерні презентації демонстрували магістри двох спеціальностей – економіки та обліку і оподаткування. Цікаві презентації Галини Білик «Організаційне забезпечення виробництва органічної продукції сільськогосподарських підприємств» (науковий керівник доц. Христенко Г.М.), Катерини Войтко «Розвиток підприємництва в сфері сільського зеленого туризму» (науковий керівник доц. Замора О.І.), Наталії Ребрик «Обліково-аналітичне забезпечення та внутрішньогосподарський контроль управління грошовими коштами» (науковий керівник проф. Петренко Н.І.) викликали жваву дискусію у присутніх. Виступаючі зацікавили прикладними положеннями та рекомендаціями щодо організаційного забезпечення виробництва органічної продукції сільськогосподарських підприємств, науково-практичними висновками, що можуть бути використані для формування і реалізації державної та регіональних програм розвитку сільського зеленого туризму, розробками з удосконалення організаційно-методичного забезпечення бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю операцій з грошовими коштами.

DSC0044DSC0034 1   Завершили постерні презентації магістри агроінженерного факультету. Після проходження науково-виробничої практики на передових агропідприємствах, приємно було слухати їхні обґрунтовані результати досліджень та практичні рекомендації щодо удосконалення сільськогосподарської техніки та впровадження новітніх технологій у виробництво. Зокрема, Віталій Куждеба висвітлював цікаві матеріали за темою: «Дослідження експлуатаційних параметрів грунтообробних знарядь з розробленням конструкції борони з гвинтовим робочим органом» (науковий керівник доц. Клендій М.Б.),матеріали якої представляв  на I етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агроінженерія» у ХНТУСГ ім. П. Василенка та зайняв призове ІІІ місце.

789   Активне обговорення відбулося після заслуховування і презентації результатів досліджень Назара Громосяка на тему: «Підвищення надійності паливної апаратури ДВЗ з розробкою конструкції стаціонарної установки для очищення дизельного пального перед заправкою» (науковий керівник проф. Пастушенко С.І.) щодо розробки комплексу заходів по підвищенню експлуатаційної надійності елементів систем живлення дизельних двигунів сільськогосподарської техніки.

6    Проведені  заходи були корисними для студентів-магістрів, оскільки дали їм змогу під іншим кутом зору поглянути на власний доробок, поділитися отриманими результатами, врахувати зауваження, які їм знадобляться не тільки під час основного захисту магістерських робіт, а й у майбутній професійній діяльності.

Степанія Білик, заступник директора

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook