Конкурс інвестиційних проєктів

9 грудня 2019 року

 

 

      2 грудня 2019 р. на кафедрі фінансів  відбувся конкурс Інвестиційних проєктів для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» в рамках вивчення дисциплін «Інвестування», «Фінансовий менеджмент».

Для розробки інвестиційних проєктів були створені робочі групи, які працювали на протязі визначеного періоду. Проєкти представляли керівники груп. Зокрема, Іванною Ігнатенко  був представлений проєкт з надання послуг громадського харчування та інтелектуального збагачення, а саме літературне кафе «Book Hоuse».

 

В свою чергу, Ілля Лазуренко  представив проєкт з надання послуг громадського харчування із екологічно чистих продуктів «Pelmeny.ua». Проєкт призначений для широкого кола споживачів зокрема, студентів, людей пенсійного віку і  носить соціальний характер, що передбачає надання спеціальних знижок.

З метою покращення продовольчої безпеки країни, забезпечення населення молоком та м’ясом, Руслан Черниченко  представив проєкт з організації молочно-товарної ферми на прикладі ТОВ «Щаслива яловичина». Реалізація проєкту передбачає залучення інвестицій терміном на 9 років.

 

В свою чергу, Юлія Кушим представила інвестиційний проєкт з розширення діючого виробництва  Житомирського молокозаводу. Метою є збільшенням асортименту виробництва морозива та молочних продуктів,  а також розширення ринків збуту.  Термін окупності запропонованого проєкту три роки.

Цікавий інвестиційний проєкт з вирощування лаванди був представлений Катериною Черкесенко. Лаванда має  цінність для косметичної і харчової галузі проте не досить поширена на території України. Особливість проєкту полягає у невеликих витратах, швидкому терміну окупності та високій прибутковості.

 

Актуальним є  проєкт представлений Євгенією Рєпко  з вирощуванню екологічно чистих продуктів, зокрема полуниці у парниках і теплицях. Особливістю його реалізації є  незалежність від природно-кліматичних умов, швидкий термін окупності, можливість отримання доходу протягом року.

Не менш цікавим був проєкт Владислава Погорілого з організацій та відкриття міні-броварні, терміном окупності  3 роки. Метою його є виробництво натурального пива з кращих сортів ячменю, використовуючи іноземні технології.

Представлені інвестиційні проєкти були актуальними, цікавими та різноплановими, із детальними розрахунками потреби в інвестиційних ресурсах та прогнозами ефективності, а саме чистої теперішньої вартості, внутрішньої норми доходності, рентабельності інвестицій та терміну окупності.

Комісія у складі завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М., доцента Скрипник Г.О., доцента Буряк А.В. та ст. викладача Тітенко З.М. в ході жвавого обговорення визначили переможців та нагородили їх грамотами: І місце отримала команда Шиян Карини, ІІ місце – команда Черкесенко Катерини, ІІІ місцекоманда Ігнатенко Іванни.

 

 

Михайло Буряк,

асистент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook