Засідання гуртка «Флористика та фітодизайн інтер’єру»

5 грудня 2019 року

 

20

05 грудня 2019 р. викладач Наталія Чорна провела відкрите засідання гуртка «Флористика та фітодизайн інтер’єру» на тему: «Новорічні та різдвяні композиції» для студентів спеціальності "Садово-паркове господарство". 

1214

Сучасне мистецтво розвивається у прискореному темпі: виникають нові техніки і напрямки, в яких використовуються різноманітні матеріали. Особливо популярними останнім часом стає флористичний дизайн.З глибокої давнини природа була стимулом для творчості у всіх видах і жанрах мистецтва. Рослини надихали скульпторів, художників, архітекторів. Однак, жодний вид мистецтва не пов'язаний так тісно зі світом природи, як флористика та фітодизайн. Передаючи в композиції життя природи в її ди­наміці та багатогранній красі, людина глибше пізнає світ природи, відкриває його закони, пробуджує почуття любові та бережливого ставлення до приро­ди, розкриває свої художні здібності та смаки.

49

Зв’язок мистецтва й природи є ефективним засобом виховання та розвитку особистості. Використати можливості природи і мистецтва для розвитку та професійного самовизначення студентської молоді покликаний гурток «Флористика та фітодизайн інтер’єру».

Мета програми полягає у формуванні базових компетентностей особистості у процесі занять флористикою та фітодизайном інтер’єру.

Основні завдання передбачають формування таких компетентностей:

Пізнавальної: засвоєння системи знань з флористики та фітодизайну, поглиблення знань про біологічні та декоративні якості квіткових рослин, ознайомлення з новітніми технологіями у флористиці та фітодизайні, розвиток пізнавального інтересу, творчих здібностей

Практичної: опанування практичними уміннями та навичками флористики та фітодизайну,технікою створення флористичних об’єктів, використання набутих знань у повсякденному житті та побуті

Творчої: розвиток творчої ініціативи, формування творчих здібностей, потреби у творчій самореалізації та духовному вдосконаленні, розвиток спостережливості, уваги, формування досвіду проектної та дослідницької діяльності.

Соціальної: формування ставлення студентіцв до природи рідного краю, історії та традицій українського народу, формування естетичних смаків та екологічної культури студентів, створення середовища для саморозвитку, самореалізації, соціалізації та професійного самовизначення студентів, здобуття допрофесійної освіти, вміння працювати самостійно та у команді.

Сьогодні фітодизайн – це не тільки хобі, але і справа професіоналів. Професія флориста вимагає творчого підходу, дає можливість творити красу власними руками з природного матеріалу.

Марія Сновида,
викладач циклової комісії природничих дисциплін
263811161017
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook