На економічному факультеті відбувся тематичний захід присвячений Дню Збройних Сил України

4 грудня 2019 року

У середу 4 грудня в читальному залі гуртожитку №10 зібралися студенти економічного факультету на тематичний захід присвячений Дню Збройних Сил України.
   День Збройних Сил Україниодне з найважливіших свят в нашій країні, особливо в цей час. Воно з'явилося ще в 1993 році, майже відразу після прийняття Україною незалежності. І з того дня, День збройних сил України щорічно відзначають 6 грудня.
    В читальному залі гуртожитку перед студентами економічного факультету виступив наставник 2 курсу 3 групи, заступник декана з виховної роботи Олег Криворот.

     Патріот – це людина, яка щирими діями доводить все своє ставлення до України. Це бажання зберегти культуру країни, захистити її кордони, суверенітет. І такою людиною може бути кожен. Ми вивчаємо, винаходимо, досліджуємо, творимо, перемагаємо. Все це для здорової, незалежної, відомої у всьому світі держави. Патріоти в Україні були завжди. Вони обороняли землі, співали пісні, молили й закликали в поезіях.
За роки незалежності українську армію цілеспрямовано послаблювали на користь недоброзичливого північного сусіда. Хоча після розпаду СРСР Українські Збройні Сили були одними з найпотужніших та найбільш оснащених в Європі. Також Україна мала ядерну зброю та відносно сучасні зразки озброєння та військової техніки.

    І тільки з початку війни з Росією у 2014 році для нашої армії розпочалася доба відродження. Анексія Криму та початок військових дій на Донбасі показали реальний стан справ. Нарощувати м'язи нашому війську довелось у пришвидшеному темпі. Саме 14-й рік став знаковим в історії ЗСУ.
    Із березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Ба-гато страждань випало на долю нашого наро¬ду за цей час, але він проявив свій незламний дух. Сьогодні на Сході України йдуть військо¬ві дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України.
    Зараз ми – у десятці найпотужніших армій Європи. У світовому рейтингу – на 30 місці. Україна не тільки взялася за переозброєння війська, а й за оснащення та екіпіровку самих військовослужбовців за стандартам НАТО. Проте найголовніше нині в армії – це її склад. Солдати та командири загартовані війною, які довели, що часто просто сила духу здатна змусити відступити навіть добре оснащеного ворога.
    Ми змогли відновити свою боєздатність та не допустити, щоб Росія відтяла пів-України. Зокрема, ми відмовились від позаблокового статусу і заявили про свої наміри вступити до НАТО.
    Україна пишається своїм військом і довіряє йому. Наші боєздатні Збройні сили — це здобуток і заслуга мільйонів українців-патріотів, які зробили неймовірне — збудували армію і зупинили агресора. Щодня, спираючись на всенародну підтримку, зростає вишкіл українських воїнів, які зі зброєю в руках забезпечують мир та спокій українських громадян.

    Світла пам’ять героям, які віддали своє життя за Україну. Їх подвиг вічно житиме в наших серцях та слугуватиме взірцем чесного й самовідданого служіння Вітчизні.

  Олег Криворот
заступник декана
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook