НУБіП серед почесних гостей на Україно–вірменському прийомі: Imagine Armenia Форум

2 грудня 2019, 10:49

Ранковий поспіх, як зазвичай: не встигаю, запізнююсь, навіть без сніданку... незвичний маршрут з дому іду не в улюблений НУБіП, а в готель «Хілтон» у серці України. Трафік, я нервують, занотовую питання для інтерв`ю із Послом та поважними спікерами форуму. поспішаю на зустріч — цей день обіцяє бути особливим і незабутнім…

Масштабний Imagine ArmeniaФорум, що зібрав близько 300 осіб — українські видатні особистості, вірменська діаспора, почесні представники Вірменії, гостей зустрічав Тигран Сейранян Надзвичайний Повноважний Посол Вірменії в Україні, дипломати та депутати, серед яких і випускники НУБіП України. На заході учасників чекала дружня науково-дипломатична дискусія про підсилення дружніх зв`язків між нашими країнами. Сурен Петросян щойно повернувся із Бельгії, в Брюсселі у складі міжнародної групи було обговорено ряд важливих питань, зокрема про важливість сучасного геополітичного вектору партнерства між Вірменією, Україною та ЄС. 

Як староста нашого медіа–гуртка «Юний журналіст» я змогла поспілкуватися з кожним із спікерів ід час кави-брейк, учасники були приємно вражені рівнем підготовки журналістів у НУБіП, і радо ділилися своїми думками для серії інтерв`ю які ми підготували

Нашому керівнику привезли іграшку «ведмедика-студента» - подарунок із Єревану, колеги запропонували відвідати Вірменію і подякували за запрошення побувати у НУБіП. Ми жваво спілкувалася із науковцями-колегами з Вірменського Університету.

Торонто, Нью–Йорк, Лос–Анджелес, Лондон, Париж, Тбілісі, Амстердам, а наразі і Києв — це все географія форума, де в кожна людина має можливість закохатися у Вірменію: її менталітет, звичаї та такі привабливі краєвиди та ознайомитися із навчальними програмами університетів та коледжів. 

Основна частина запрошених — люди вірменського походження, що тривалий час живуть, працюють чи навчаються в Україні, хоча мені, як українці, було неймовірно цікаво дізнатися щось нове про частину нашого світу — занурення у нову культуру це завжди класно.

І ось, на сцені розкішної зали перший спікер —президент фонду «Вірменська ініціатива» пан Айк Агванян, почавши свій виступ з фрази, яку я відразу ж внесла до топ своїх заміток: «Люди живуть там, де їм добре…» На таблоїдах в цей момент — картинка білета, з пунктом відправлення та прибуття «звідки захочеш та куди захочеш». Лише підсилила цю ідею представниця Американського Університету Арменії Аріна Зограбян — людина, географія проживання якої налічує такі країни як Велика Британія, Іран, США, Канада, Іспанія та Вірменія. Уважно вникаючи в кожну фразу її неймовірного досвіду, в мене крутилася лише одна думка «Розширювати географія всередині та назовні…» 

Як журналіст, я зауважила майстерність на висоті: уміння спікера триматися на сцені, а подача інформації в презентаціях — це абсолютно інший рівень: соковиті зображення, мінімум тексту, слайди, від яких не хочеться відводити погляду. 

Такі заходи — чудова нагода зустріти старих друзів та познайомитися з новими особистостями. Серед одних з них — Емма Марашлян, представниця PhotoAtelier Marashlyan. Історія компанії починалася з фотосесій у вірменських традиційних костюмах різних регіонів Вірменії, а нині це MarashlyanMaison — світ високоякісних сумок, срібних прикрас в дусі вірменських традицій та цінностей, з такою особливою любов’ю та теплом… 

 

Покидаючи форум, ми були сповнені енергії. Спілкування з успішними людьми — це завжди заряд особливих емоцій, можливість повчитися у кращих, розширити власний світогляд.

Зі сцени промайнуло питання «Підніміть руку ті, хто не був у Вірменії» Зізнаюсь, що тянути руку було трохи соромно, але це означає лише одне — попереду ще так багато незвіданого! Хочу подорожувати, писати статті й фотографувати наш прекрасн й світ. 

Вихідні — не лише для відпочинку, і ми це довели - наш гурток «Юний журналіст» найактивніший! В житті для навчання зупинки немає, адже або розвиватися, або вже завтра вас обійдуть конкуренти! Вдячна Вероніці Василівні Чекалюк за навчання та цікаві події, котрі надихають на яскраві фото, відео та захопливі матеріали, які ми пишемо з усіма членами гуртка.

 

Матеріал підготувала
Антоніна Корнієнко
Староста гуртка «Юний журналіст»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook