Відкрита лекція доцента Мирослава Піковського

28 листопада 2019 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ ФІТОПАТОЛОГІЇ ПІКОВСЬКОГО М.Й.

19 листопада 2019 року для студентів 4 курсу (1 група) та 3 курсу скороченого терміну навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 202 - «Захист і карантин рослин» доцентом кафедри фітопатології Мирославом Піковським була проведена відкрита лекція на тему: «Система захисту ріпаку озимого від хвороб» (навчальна дисципліна «Сільськогосподарська фітопатологія»).

У лекції акцентовано увагу на видовий склад патогенів, ареали шкідливості хвороб ріпаку різної етіології. Екологічні фактори, що впливають на розвиток захворювань. Характеристика сучасних гібридів ріпаку щодо їх стійкості проти хвороб. Роль агротехнічних заходів в обмеженні захворювань. Терапевтичні прийоми проти хвороб. Способи оздоровлення насіння. Особливості профілактики та контролю хвороб у різні періоди вегетації ріпаку озимого. Аналіз ефективності заходів, що обмежують розвиток патологій рослин.

Окрім студентів, на відкритій лекції були присутні: декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, д. с.-г. н., член-кореспондент НААН України, проф. Доля М.М., в.о завідувача кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна, к.с.-г.н., доц. Гентош Д.Т., д.б.н., проф., академік НААН України Кирик М.М., д.с.-г.н., проф. Положенець В.М., к. с.-г. н., доц. Чернега Т.О.

Під час лекції були використані технічні засоби демонстрації матеріалу – підготовлена презентація, авторські відеоматеріали. Студенти виявили зацікавленість та активно включалися в обговорення дискусійних питань. Зміст та методика викладання матеріалу лекції відповідали її структурі та методам навчання, що рекомендовані і застосовуються у навчальному процесі.

Студенти та присутні НПП у вигляді анкетування оцінили зміст проведеного лекційного заняття. При цьому акцентували увагу на науковий рівень володіння матеріалом, різноманітність використаних методів і прийомів, логічну послідовність подання матеріалу, уміння підтримувати дисципліну в аудиторії та культуру мови викладача.

 

Дмитро Гентош,

завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook