Виховна година «Голодомор 1932-1933 років – біль серця»

22 листопада 2019 року

Голодомор 1932-33 років є однією з найбільших трагедій в історії українського народу. Понад півстоліття ця жахлива сторінка замовчувалася, і тільки наприкінці ХХ століття з’явилися перші публікації, дослідження, почався запис спогадів очевидців, видання збірок архівних документів, увічнення пам’яті загиблих.

З метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу у ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» 22 листопада 2019 року відбувся виховний захід – «Голодомор 1932-1933 років – біль серця», присвячений трагічній сторінці нашої історії. Студенти переглянули документальний фільм «Найбільший злочин Кремля», прочитали фрагменти художніх творів майстрів української літератури – Дмитра Білоуса, Павла Тичини.

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули від голоду, заподіяного сталінським режимом, пам’яті українських сіл і хуторів, що зникли після трагедії ХХ ст., присвячувались слова викладача історії Куракіної О.В. та студентки групи 201-О Безобчук Ю.

Можна вимести сліди злочину, можна засекретити на роки архівні документи, можна переписати історію, а чи можна знищити народну пам'ять? З правдою нічого не вдієш!

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто за шматок хліба не доносив на брата, сусіда, знайомого, не виривав останній окраєць з голодних дитячих очей та рученят, не торгував святинею. По завершенню заходу присутні запалили  свічку пам’яті, і вона стала даниною тим, хто навічно відійшов від нас у 1933 році.

Виховний захід «Голодомор 1932-1933 років – біль серця» організували і провели викладачі історії та української літератури Куракіна О.В., Семененко Т.А., Гапонова В.М.

Олена Куракіна,

голова циклової комісії гуманатарних дисциплін

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook