Ціна життя: тестування косметичних засобів на тваринах

26 листопада 2019, 9:30

Мабуть, важко знайти людину, яка не любила б тварин — хтось підгодовує дворових котиків, а інші просто милуються хом'ячками через екран смартфону. «Тестування косметики на тваринах, як вид дослідів» — дослідження Чугаєвської Олени, студентки I курсу спеціальності «Ветеринарна медицина».
Щорічно близько 150 мільйонів тварин вбивають в жорстких дослідах при тестуванні. І, можливо, це ще дуже скромні цифри.
«Раніше я думала, що тестування на тваринах — це беруть кролика, обережно наносять йому на шкіру крем і спостерігають. А насправді...», — ділиться своїми думками Анастасія після перегляду відео з жорстоким поводженням з братами нашими молодшими в лабораторіях. Перед тим, як парфуми потраплять на полиці бутиків, їх спершу тестують на тваринах. Вражаючий відсоток з них вмирає в судомах. Хімічні речовини втираються в очі, вимірюється рівень токсичності шляхом примусового годування, ведеться перевірка на смертельні дози.
Чи варта брендова туш чи новомодна палітра тіней чужого життя?

Лікар Пітер Сіммонс аналізує: «Досліди на тваринах повністю безглузді, оскільки різниця між видами тварин надто велика. Результати дослідів на одному виду неможливо перенести на інший. Не говорячи вже про те, щоб перенести з тварини на людину».
Який вихід? Використовувати продукти cruelty–free, тобто ті, що не проходять тестування на тваринах.
Життя кожного з нас — особливе. І не важливо, про кого йде мова — про людину чи тварину.
Ветеринарний лікар Кріс Дей аргументує: «Тварини мають ті ж біологічні та фізіологічні завдатки відчувати біль, що і ми, люди. Я абсолютно впевнений, що їм також може бути боляче». Зробивши вибір в сторону етичних продуктів, кожен може внести свій вклад у спасіння сотень тварин.
Тестування засобів на тваринах — одна з тих тем, що варта розповсюдження для кращого життя у нашому сучасному світі.

Антоніна Шушківська,
студентка 3 курсу
староста гуртка «Юний журналіст»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook